Acties & Demonstraties

Wereldwijd werken we aan vrede. Jij kunt ons steunen met een gift, maar ook door petities te tekenen, te demonstreren of bijeenkomsten bij te wonen. Wij doen mee, jij ook?

Event: Palestina – Kijk niet weg

Wat er in Gaza gebeurt krijgen wij, in Nederland, elke dag via TikTok, Instagram en X mee. Via onze mobiele telefoons zien wij hoe het Israëlische leger oorlogsmisdaden pleegt en hoe een groot deel van de wereld toekijkt en soms zelfs actieve steun verleent. Veel mensen in Nederland vragen zich af “hoe kan dit gebeuren?” Hoe kan de wereld toekijken en niet ingrijpen? 

Petitie: Stop het geweld

Elke dag telt. In de afgelopen acht maanden van Israëls nietsontziend geweld in de Gazastrook zijn er 125.000 Palestijnen gedood, vermist of gewond. Grote delen van Gaza zijn verwoest. Het offensief in Rafah is een verschrikking. Nergens is het veilig.

Stop het defensieverdrag met Israël

Een maand geleden oordeelde het Internationaal Gerechtshof (ICJ) dat Israël alles moet doen om genocide te voorkomen. Vervolgens oordeelde het Gerechtshof in Den Haag dat Nederland de uitvoer van F-35-onderdelen moet staken. Toch staat Nederland op het punt om een nieuw defensieverdrag aan te gaan met Israël. Dat is onacceptabel! 

Rechtszaak tegen Nederlandse staat: stop levering voor F-35’s

De Nederlandse regering levert (reserve)onderdelen voor gevechtsvliegtuigen aan de Israëlische luchtmacht voor gebruik in Gaza, ondanks dat daar ernstige oorlogsmisdaden worden begaan. Wij vinden dat onacceptabel. Daarom klagen wij de Nederlandse regering aan.

PAX Europese Vredeswijzer

Welke partijen kiezen voor vrede? Met jouw stem bepaal je ook de koers van Europa als het gaat om vrede, veiligheid en buitenlandbeleid. Doe daarom de Europese Vredeswijzer en ontdek hoe partijen denken over bijvoorbeeld wapens, defensie, investeringen in vrede en conflicten wereldwijd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief