Acties & Demonstraties

Wereldwijd werken we aan vrede. Jij kunt ons steunen met een gift, maar ook door petities te tekenen, te demonstreren of bijeenkomsten bij te wonen. Wij doen mee, jij ook?

Stop het defensieverdrag met Israël

Een maand geleden oordeelde het Internationaal Gerechtshof (ICJ) dat Israël alles moet doen om genocide te voorkomen. Vervolgens oordeelde het Gerechtshof in Den Haag dat Nederland de uitvoer van F-35-onderdelen moet staken. Toch staat Nederland op het punt om een nieuw defensieverdrag aan te gaan met Israël. Dat is onacceptabel! 

Rechtszaak tegen Nederlandse staat: stop levering voor F-35’s

De Nederlandse regering levert (reserve)onderdelen voor gevechtsvliegtuigen aan de Israëlische luchtmacht voor gebruik in Gaza, ondanks dat daar ernstige oorlogsmisdaden worden begaan. Wij vinden dat onacceptabel. Daarom klagen wij de Nederlandse regering aan.

Petitie: Kabinet, geef Israël geen carte blanche

Bij de vreselijke aanval van Hamas en de militaire aanval van Israël betalen burgers zwaarste prijs. Steun onze roep voor de-escalatie en roep het kabinet op om internationaal recht te verdedigen.

PAX Vredeswijzer

Welke partijen kiezen voor vrede? Met jouw stem bepaal je ook de koers van Nederland als het gaat om vrede, veiligheid en buitenlandbeleid. Doe daarom de PAX Vredeswijzer en ontdek hoe partijen denken over bijvoorbeeld wapens, defensie, investeringen in vrede en conflicten wereldwijd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief