Word vrijwilliger bij PAX

PAX staat voor vrede. Voor een menswaardige en vreedzame samenleving. Daarom staan we op tegen oorlog en onrecht, waar ook ter wereld. Samen met activisten in conflictgebieden en kritische burgers in Nederland. Wij zijn PAX, de vredesorganisatie voor iedereen die durft op te staan voor vrede.

PAX voor vrede

Het thema vrede is door de oorlog in Oekraïne actueler dan ooit. PAX staat voor vrede en brengt mensen bij elkaar die de moed hebben om hiervoor op te staan. Samen met mensen in conflictgebieden en betrokken burgers wereldwijd werkt PAX aan een menswaardige en vreedzame samenleving. Dat doen we in landen als Syrië, Zuid-Soedan, Oekraïne en Colombia, maar ook in Nederland.  

Het team Engagement van PAX is o.a. verantwoordelijk voor de diverse campagnes en activiteiten rondom vrede in Nederland. Daarom zoeken we meerdere:   

Community mobilizer stagiairs/vrijwilligers  

Je gaat onderdeel uitmaken van team samenleving van PAX. Je ondersteunt bij campagnes, de opzet en uitvoering van activiteiten en evenementen en helpt met werven en binden van de nieuwe en bestaande achterban en vrijwilligers.  

Takenpakket  

 • Meedenken en uitvoeren van campagnes/acties 
 • Contact onderhouden met de achterban en relevante externe partijen   
 • Organisatorische werkzaamheden rondom acties en events 
 • Deelnemen aan meetings van team Engagement   
 • Incidentele communicatiewerkzaamheden 
 • Overige werkzaamheden worden samen vastgesteld in overeenstemming op persoonlijke leerdoelen 

Wat ga je doen?  

Je werkt als volwaardig teamlid mee aan aankomende campagnes, activiteiten en events en de begeleiding van lokale groepen (Ambassades van Vrede). Je wordt onderdeel van het team, je hebt je eigen verantwoordelijkheden en jouw inbreng en initiatief worden erg op prijs gesteld.  

 Wie ben jij?  

 • Je bent een kei in organiseren  
 • Je vindt het leuk om productionele taken uit te voeren, maar je vindt het ook leuk om mee te denken over het grote geheel  
 • Je bent makkelijk in de communicatie en houdt van contact met mensen  
 • Je kan je inleven in verschillende doelgroepen  
 • Je hebt affiniteit met vredes- & veiligheidsvraagstukken  
 • Je bent zelfstandig en vindt het leuk om in een team te werken  
 • Je wordt enthousiast van werken met verschillende doelgroepen 

Wat bieden wij

 • Werkervaring in een dynamische en internationaal georiënteerde vredesorganisatie    
 • Begeleiding met oog voor persoonlijke ontwikkeling  
 • Training over campagnevoeren, organizing en mobilizing 
 • Aanstelling: minimaal 4 maanden 
 • Werktijden in overleg, richtlijn: 2 à 3dagen in de week 
 • Stage- of vrijwilligersvergoeding van € 170,- per maand (bruto, voor 5 dagen in de week).  

Reageren en informatie  

Reageer door je CV en motivatiebrief te mailen naar: doemee@paxvoorvrede.nl Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op.  

 PAX staat voor gelijke kansen en participatie voor iedereen met kwaliteiten, passie en lef. Wij nodigen kandidaten van alle achtergronden en/of met bijzondere gaven ofwel beperkte mogelijkheden, uit om te solliciteren naar deze functie.

Lees ook de testimonials van Andel en Sitie

Andel

Andel (m) hielp op het Bevrijdingsfestival in Den Haag.

Samen met twee vriendinnen heeft Andel de Haan in 2014 op het Bevrijdingsfestival in Den Haag geholpen. “Enkele van mijn vrienden zijn gevlucht uit oorlogsgebieden. Ik vind het mooi te kunnen bijdragen aan vrede in de landen waar zij vandaan komen. Zeker op de dag dat we hier onze vrijheid vieren. De mensen die ik aansprak hadden dat gevoel ook. Iedereen wilde graag een boodschap voor vrede achterlaten of een verhaal delen. 

Je tegen oorlog uitspreken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, ook al is het een zwaar thema. Het was een hele leuke dag, mede door de enthousiaste groep vrijwilligers, de zon en het festivalgevoel. Naderhand ben ik met mijn vriendinnen nog lekker gaan feesten.”

Sitie

Sitie (r) hielp mee op de Nacht van de Vrede en liep stage bij PAX.

Ik ken PAX van vroeger, via mijn ouders. Ik dacht altijd: Vrede… dát is ambitieus. Maar ook heel mooi. Nu studeer ik Algemene Sociale Wetenschappen en leer ik bijvoorbeeld over opstanden die gewelddadig worden neergeslagen en schendingen van mensenrechten. Ik wil daar iets tegen doen, actie voeren. Daarom keek ik op de site van PAX. Ik zag een oproep om vrijwilliger te worden, heel vrijblijvend, wat fijn is want dan zit je niet direct ergens aan vast. Ik heb meegeholpen op de Nacht van de Vrede 2014 en dat was heel gezellig. Met de vrijwilligers onderling, maar ook met de PAX-medewerkers. 

Ook heb ik een keer meegeholpen om handtekeningen op te halen tegen kernwapens. Ik vond het best spannend om op mensen af te stappen, maar wilde ook mijn grenzen opzoeken. Het voelt goed dat ik dat toen heb gedaan, ik kreeg veel positieve reacties. Een PAX-medewerker vertelde me dat hij een stagiair zocht. Ik was direct enthousiast. Ik hielp mee met campagnes en de Ambassades van Vrede. Foto Tjebbe Venema

Blijf op de hoogte van het werk van PAX.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.