Word vrijwilliger bij PAX

PAX staat voor vrede. Voor een menswaardige en vreedzame samenleving. Daarom staan we op tegen oorlog en onrecht, waar ook ter wereld. Samen met activisten in conflictgebieden en kritische burgers in Nederland. Wij zijn PAX, de vredesorganisatie voor iedereen die durft op te staan voor vrede.

Meld je aan en word vrijwilliger bij PAX en werk mee aan campagnes in Nederland.  Je wordt benaderd als we activiteiten organiseren waar we hulp jouw bij kunnen gebruiken. 

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden

Naam(verplicht)
Ik wil graag helpen met
Blijf op de hoogte
PAX gaat zorgvuldig met je gegevens om. Lees onze privacyverklaring. Je telefoonnummer invullen is niet verplicht. Vul je je telefoonnummer in? Dan kan PAX je telefonisch benaderen om je te informeren over ons vredeswerk.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook de testimonials van Andel en Sitie

Andel

Andel (m) hielp op het Bevrijdingsfestival in Den Haag.

Samen met twee vriendinnen heeft Andel de Haan in 2014 op het Bevrijdingsfestival in Den Haag geholpen. “Enkele van mijn vrienden zijn gevlucht uit oorlogsgebieden. Ik vind het mooi te kunnen bijdragen aan vrede in de landen waar zij vandaan komen. Zeker op de dag dat we hier onze vrijheid vieren. De mensen die ik aansprak hadden dat gevoel ook. Iedereen wilde graag een boodschap voor vrede achterlaten of een verhaal delen. 

Je tegen oorlog uitspreken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, ook al is het een zwaar thema. Het was een hele leuke dag, mede door de enthousiaste groep vrijwilligers, de zon en het festivalgevoel. Naderhand ben ik met mijn vriendinnen nog lekker gaan feesten.”

Sitie

Sitie (r) hielp mee op de Nacht van de Vrede en liep stage bij PAX.

Ik ken PAX van vroeger, via mijn ouders. Ik dacht altijd: Vrede… dát is ambitieus. Maar ook heel mooi. Nu studeer ik Algemene Sociale Wetenschappen en leer ik bijvoorbeeld over opstanden die gewelddadig worden neergeslagen en schendingen van mensenrechten. Ik wil daar iets tegen doen, actie voeren. Daarom keek ik op de site van PAX. Ik zag een oproep om vrijwilliger te worden, heel vrijblijvend, wat fijn is want dan zit je niet direct ergens aan vast. Ik heb meegeholpen op de Nacht van de Vrede 2014 en dat was heel gezellig. Met de vrijwilligers onderling, maar ook met de PAX-medewerkers. 

Ook heb ik een keer meegeholpen om handtekeningen op te halen tegen kernwapens. Ik vond het best spannend om op mensen af te stappen, maar wilde ook mijn grenzen opzoeken. Het voelt goed dat ik dat toen heb gedaan, ik kreeg veel positieve reacties. Een PAX-medewerker vertelde me dat hij een stagiair zocht. Ik was direct enthousiast. Ik hielp mee met campagnes en de Ambassades van Vrede. Foto Tjebbe Venema

Schrijf je in voor de nieuwsbrief