Kom in Actie

Voel jij ook onmacht over het geweld van Poetin? Maak jij je zorgen over de Amerikaanse kernwapens die hier in Nederland liggen? Vind je het ook onbegrijpelijk hoe mensen op de vlucht worden behandeld in ons land? Wil je dat de politiek kiest voor vreedzame klimaatoplossingen in plaats van nog meer wapens? Doe mee en kom in actie voor vrede! Op deze pagina lees je hoe dat kan. Heb je vragen of wil je meer informatie? Mail ons op: doemee@paxvoorvrede.nl 

Wat kun jij doen?

Blijf op de hoogte van onze acties

PAX organiseert geregeld acties en evenementen. Zo stonden we op de Dam in Amsterdam tegen de oorlog in Oekraïne en vormden we een vredesblok bij de landelijke Klimaatmars in Rotterdam . Ook blijven we actief rondom kernwapens, de crisis rondom opvang van vluchtelingen en vrouwenrechten. Doe je ook mee? Blijf op de hoogte van al onze acties en schrijf je in voor de Action Alert.  

Word vrijwilliger

Wil jij je inzetten voor vrede word vrijwilliger bij PAX en werk mee aan campagnes in Nederland.  

Word een Ambassade van Vrede

PAX werkt samen met meer dan 50 Ambassades van Vrede. Deze groepen doen lokaal vredeswerk, zoals het organiseren van dialogen over racisme of het houden van lobbygesprekken met de gemeente over de opvang van vluchtelingen. Ook vragen ze aandacht voor internationaal vredeswerk, bijvoorbeeld met debatten of lezingen.Afgelopen Vredesweek zijn er meer dan 200 activiteiten georganiseerd door heel het land. Wil je je ook inzetten voor vrede bij jou in de buurt? Of dat jouw kerkgemeenschap, school of vereniging een Ambassade van Vrede wordt? Klik hieronder voor meer informatie of neem contact met ons op via doemee@paxvoorvrede.nl  

Steun ons met een gift

PAX werkt aan de bescherming van burgers tegen oorlogsgeweld, aan het beëindigen van gewapend geweld en het opbouwen van inclusieve vrede. Word donateur of steun ons met een eenmalige bijdrage.

Start een eigen actie

Zet zelf een actie op, alleen of met een team. Hardlopen, wandelen, fietsen, verjaardagscadeaus, spullen verkopen. Alles kan! Of steun een PAX-project of de actie van een ander.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief