Kabinet, geef Israël geen carte blanche

Beeld: Mahmud Hams/AFP/ANP

Steun de oproep van PAX voor de-escalatie en roep het kabinet op om internationaal recht te verdedigen. 

PAX veroordeelt elk geweld tegen burgers op de sterkst mogelijke manier. Na de vreselijke aanval van Hamas waarbij burgers zijn vermoord en ontvoerd, is Israël een militaire aanval op Gaza gestart. De burgers in Gaza – en niet Hamas – betalen de zwaarste prijs daarvoor.  

Israël laat nu, boven op de blokkade die al 16 jaar gaande is, geen water, voedsel en elektriciteit meer de kuststrook in. Het is een collectieve straf tegen de bevolking die al jaren onder bezetting en blokkade leeft. Palestijns verzet en de roep om vrijheid en gerechtigheid wordt met dovemansoren ontvangen.  

Wraak op wraak helpt niet. De geweldsspiraal moet daarom doorbroken worden. De internationale gemeenschap moet oproepen tot de-escalatie, geen olie op het vuur gooien.  

Demissionair minister-president Rutte spreekt onvoorwaardelijke steun uit aan Israël zonder op te roepen tot respect voor internationaal recht. Dat is gevaarlijk. Disproportioneel geweld en schendingen van internationaal recht mogen nooit geaccepteerd worden.   

Wij roepen daarom demissionair minister-president Rutte en daarmee het kabinet op: geef Israël geen carte blanche.   

Getekend
Naam(verplicht)
Om de petitie te tekenen moet je je naam en emailadres invullen.
Blijf op de hoogte
PAX gaat zorgvuldig met je gegevens om. Lees onze privacyverklaring. Je telefoonnummer invullen is niet verplicht. Vul je je telefoonnummer in? Dan kan PAX je telefonisch benaderen om je te informeren over ons vredeswerk.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte van het werk van PAX.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.