PAX Vredeswijzer

Welke partijen kiezen voor vrede? Op 6 juni gaat Nederland stemmen voor het Europees parlement. Met jouw stem bepaal je ook de inzet van Nederland in Europa als het gaat om vrede, veiligheid en buitenlandbeleid. Doe daarom de Europese Vredeswijzer van PAX en ontdek hoe partijen denken over bijvoorbeeld wapens, defensie, investeringen in vrede en conflicten wereldwijd.

Hoe werkt het?

We hebben tien stellingen geformuleerd waarvan we vinden dat ze bijdragen aan duurzame vrede. Die stellingen hebben we voorgelegd aan alle politieke partijen die deelnemen aan de Europese verkiezingen en die in de peilingwijzer van april op ten minste 1 zetel stonden. De partijen konden zelf hun stellingname toelichten. Helaas zijn niet alle partijen ingegaan op ons verzoek om deelname. De partijen die verwerkt zijn in de vredeswijzer zijn: SP, ChristenUnie, D66, GroenLinks-PvdA, Partij voor de Dieren, NSC, Volt, SGP en JA21.

Doe nu de Vredeswijzer en kijk of jij kiest voor vrede en welke partijen het beste bij jou passen.

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!