PAX Magazine

Beeld: Lize Kraan

PAX Magazine verschijnt elk kwartaal en wordt toegezonden aan donateurs, sympathisanten en andere geïnteresseerden.

#3 najaar 2023

In deze editie van PAX Magazine lees je onder onder meer:

Onze democratie onder druk

Het vertrouwen tussen burgers en overheid is aangetast. Wat is er nodig om de democratie weer te laten werken? PAX, Bureau Burgerberaad en Represent Jezelf delen hun expertise.

Kom naar de Vredesweek

Van 16 t/m 24 september is de Vredesweek. Met ons 75-jarig jubileumevenement, een avond over democratie onder druk bij Pakhuis de Zwijger en een heleboel lokale activiteiten.

Democratie en vrede wereldwijd

Democratische vrede neemt wereldwijd af. En dat is zorgelijk, want de kans op conflict neemt daarmee toe. Twee experts van PAX vertellen.

Van wie is het onderwijs?

De democratie in het hoger onderwijs toont overeenkomsten met de nationale democratie. Net zoals de nationale democratie, staat ook de studentendemocratie onder druk.

Vredelievend Verzet

Steeds meer mensen laten zich inspireren door het idee van Vredelievend verzet, onder andere door het gelijknamige boek van Erica Chenoweth. Juist nu wint haar boodschap aan kracht.

Je kunt PAX magazine downloaden of je hieronder gratis abonneren. We hebben een archief met recente edities.

Abonneer je gratis op PAX Magazine

Wil je PAX Magazine cadeau geven of wil je je uitschrijven, mail dan naar paxmagazine@paxvoorvrede.nl. Ook reacties op het blad zijn zeer welkom.

Naam(verplicht)
MM slash DD slash JJJJ
Blijf op de hoogte
PAX gaat zorgvuldig met je gegevens om. Lees onze privacyverklaring. Je telefoonnummer invullen is niet verplicht. Vul je je telefoonnummer in? Dan kan PAX je telefonisch benaderen om je te informeren over ons vredeswerk.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte van het werk van PAX.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.