Promotie Toolkit

Vredesweek » Wat kun jij doen? » Promotie Toolkit

Natuurlijk wil je dat zoveel mogelijk mensen op de hoogte zijn van jullie vredesweekprogramma. Maar hoe bereik je jullie publiek op de beste manier? En hoe zorg je ervoor dat een journalist jullie persberichten overneemt?

In de handige e-learning promotie en publiciteit, samengesteld door PAX, kun je op een laagdrempelige manier meer leren over het promoten van jullie vredesweekactiviteit. Je wordt wegwijs gemaakt in het opstellen van persberichten, het gebruik van social media en het inzetten van promotie in de buurt. 

Om mensen te laten weten dat de Vredesweek bestaat en wat jullie in dit kader organiseren, kun je onder meer lokale en sociale media en de netwerken van de organisatoren inzetten. Dat jullie onderdeel zijn van een landelijke Vredesweek versterkt vaak de interesse van journalisten. Dit plaatst de evenementen in een breder perspectief en maakt duidelijk dat het om een week gaat die in heel Nederland gehouden wordt. Neem in jullie pers- of nieuwsbericht bijvoorbeeld de volgende zin op: [naam activiteit] wordt gehouden tijdens de landelijke Vredesweek, een initiatief van PAX. 

Daarnaast is het erg handig om bij te houden wie er naar jullie activiteiten komen. Dat kun je doen met een voorbeeld deelnemerslijst die je ook op deze pagina vindt. Hier vind je ook meer informatie over de nieuwe privacywetgeving.

Meld activiteit aan voor agenda
Oja! Vergeet natuurlijk niet om je activiteit aan te melden voor de agenda (de meest bezochte pagina van onze site!). Ambassades van Vrede kunnen zelf hun activiteiten uploaden, andere activiteiten kunnen gemaild worden naar vredesweek@paxvoorvrede.nl. Veel succes!

Klik hier om aan de slag te gaan met de e-learning promotie & publiciteit.

Voorbeeld persbericht

Klik hier voor een persbericht waar je zelf jullie eigen informatie over jullie Vredesweekprogramma aan kunnen toevoegen.

Voorbeeld registratielijst

Tip! Houd bij wie jullie activiteiten bezoekt. Dan kun je ze in de toekomst nog een keer uitnodigen. Gebruik daarvoor deze registratielijst.

Tips sociale en lokale media

Lees hier hoe je lokale media op een effectieve manier kan inzetten om meer mensen te bereiken met jullie activiteit(en).


De PAX vredesweek 2024 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief