Vredesweek 2024

Vrede is meer dan de afwezigheid van oorlog en hoe dit eruit ziet en tot stand komt, gaat iedereen aan. Daarom organiseert PAX al meer dan 50 jaar met duizenden mensen de vredesweek. Ook dit jaar zullen van 14 t/m 22 september 2024 honderden lokale activiteiten samenkomen met een gemeenschappelijk doel: vrede. Vrede komt natuurlijk niet vanzelf, daar moet je aan werken, met elkaar. Daarom is het thema dit jaar: Samen voor Vrede. Nu!  

Wat is de Vredesweek?

Vrede lijkt vanzelfsprekend, maar de realiteit is anders. Tijdens de nationale Vredesweek, dé actieweek voor vrede van PAX, laten we met duizenden mensen zien dat we het anders willen en dat het anders kan. 

Webshop

Tijdens de Vredesweek stelt PAX zowel digitale als fysieke producten ter beschikking die je kunt gebruiken bij het organiseren van vredes-activiteiten.

Wat kun jij doen?

Wil je graag in actie komen tijdens de Vredesweek en kun je wel wat hulp gebruiken? PAX helpt je graag op weg met inspirerende ideeën en praktische tips. 

Steun ons werk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt! 

(On)Vrede, en nu?
Democratie onder druk

Lees meer over het thema van 2023 in het Vredesweekessay

Blijvende vrede begint bij een inclusieve samenleving waarin ieder mens een stem heeft, ongeacht achtergrond of gender. Met een eerlijke en rechtvaardige verdeling van macht. Met zeggenschap voor burgers en lokale gemeenschappen. Met sterke democratische waarden en instituten. In dit essay legt Dion van den Berg deze bijzondere link tussen vrede en democratie nader toe.

Lees meer

De PAX vredesweek 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief