Vredesweek

Vrede is meer dan de afwezigheid van oorlog en hoe dit eruit ziet en tot stand komt, gaat iedereen aan. Daarom organiseert PAX al meer dan 50 jaar met duizenden mensen de vredesweek. Ook dit jaar zullen van 14 t/m 22 september 2024 honderden lokale activiteiten samenkomen met een gemeenschappelijk doel: vrede. Vrede komt natuurlijk niet vanzelf, daar moet je aan werken, met elkaar. Daarom is het thema dit jaar: Samen voor Vrede. Nu!  

Samen voor Vrede. Nu!

Lees meer over het thema van 2024 in het Vredesweekessay

Duik dieper in de urgentie van vrede en gerechtigheid. Kijkend naar de wereld om ons heen is de roep om verandering luider dan ooit tevoren. We verkennen de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, en de mogelijkheden voor positieve acties. Ontdek hoe we, geleid door menselijke waardigheid en solidariteit, een pad naar vrede kunnen banen, zelfs te midden van de meest turbulente tijden.

Lees meer

Wat is de Vredesweek?

Vrede lijkt vanzelfsprekend, maar de realiteit is anders. Tijdens de nationale Vredesweek, dé actieweek voor vrede van PAX, laten we met duizenden mensen zien dat we het anders willen en dat het anders kan. 

Webshop

Tijdens de Vredesweek stelt PAX zowel digitale als fysieke producten ter beschikking die je kunt gebruiken bij het organiseren van vredes-activiteiten.

Wat kun jij doen?

Wil je graag in actie komen tijdens de Vredesweek en kun je wel wat hulp gebruiken? PAX helpt je graag op weg met inspirerende ideeën en praktische tips. 

Steun ons werk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt! 


De PAX vredesweek 2024 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!