Wat is de Vredesweek?

Vredesweek » Wat is de Vredesweek?

Vrede lijkt vanzelfsprekend, maar de realiteit is anders. Het vereist voortdurende aandacht, vooral in een tijd van toenemende onverdraagzaamheid in onze eigen samenleving en onophoudelijk geweld elders. Gelukkig gebeurt er al iets aan.

Veel mensen verlangen naar contact met buurtgenoten die tot nu toe een vreemde voor ze zijn. Of willen vredesactivisten ver weg graag een hart onder de riem steken door ze een bemoedigende en hoopgevende boodschap te sturen. Als je goed om je heen kijkt zie je dat op veel plekken moedige mensen die zich met vallen en weer opstaan blijven inzetten voor vrede.

Tijdens de nationale Vredesweek, dé actieweek voor vrede van PAX, laten we al meer dan 50 jaar samen met duizenden mensen zien dat het ook anders kan. In onze eigen straat en buurt. Samen met scholen en studievereniginge, boekhandels, bibliotheken en gemeenten zetten we vrede op de kaart. In het hele land worden er honderden activiteiten georganiseerd: van filmavonden tot festivals, van maaltijden tot masterclasses, van vieringen tot debatten. Honderden verschillende lokale activiteiten komen samen in één nationale Vredesweek. Samen maken we een krachtig geluid. Doe je met ons mee?

Samen voor Vrede. Nu!

Lees meer over het thema van 2024 in het Vredesweekessay

Duik dieper in de urgentie van vrede en gerechtigheid. Kijkend naar de wereld om ons heen is de roep om verandering luider dan ooit tevoren. We verkennen de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, en de mogelijkheden voor positieve acties. Ontdek hoe we, geleid door menselijke waardigheid en solidariteit, een pad naar vrede kunnen banen, zelfs te midden van de meest turbulente tijden.

Lees meer

Doe jij mee met de Vredesweek 2024?

Tijdens de Vredesweek stelt PAX verschillende producten ter beschikking. De vredesweekmaterialen zijn gratis, je betaalt alleen vaste verzendkosten als je fysieke producten (posters, folders, etc) bestelt. Zorg bijvoorbeeld dat mensen weten dat je ook deelneemt aan de Vredesweek met een poster voor op je raam of in de straat. De webshop opent in juni.


De PAX vredesweek 2024 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief