Programma

Vredesweek 2023 » Programma

Van 16 t/m 24 september 2023 worden er door het hele land activiteiten georganiseerd. Een uitgebreid overzicht van alle activiteiten en locaties vind je in de agenda. Daarnaast organiseert PAX een centraal programma, daarover vind je op deze pagina meer informatie.

(On)vrede en nu? – Onze democratie onder druk in Pakhuis de Zwijger

Onvrede, wantrouwen richting de politiek, falende overheid, politiegeweld bij demonstraties: onze democratie staat onder druk. Op 22 september gaan we in gesprek over: Hoe werk je aan vrede in een land dat alles op orde denkt te hebben?

Vrede is meer dan de afwezigheid van oorlog. Hoe dit tot stand komt gaat iedereen aan. Daarom organiseert PAX al meer dan 50 jaar met duizenden mensen de vredesweek. Blijvende vrede begint bij een inclusieve samenleving waarin ieder mens een stem heeft, ongeacht achtergrond of gender. Met een eerlijke en rechtvaardige verdeling van macht. Met zeggenschap voor lokale gemeenschappen. Met een sterke democratie.

Lokale activiteiten

Niet alleen PAX organiseert activiteiten tijdens de vredesweek, maar door de Ambassades van Vrede organiseren activiteiten door het hele land; wandelingen, diensten, vredesmarkten en ga zo maar door. Kijk snel bij het overzicht van alle activiteiten om te kijken wat er bij jou in de buurt te doen is.

75 JAAR PAX – Jubileum Event

PAX bestaat 75 jaar. Op 5 mei 1948 werd de grondlegger van de Nederlandse vredesbeweging opgericht, PAX Christi. In het teken van dit jubileum staan we op de Internationale Dag van de Vrede, 21 september, in de Domkerk stil bij 75 jaar vredeswerk, de huidige staat van vrede overal ter wereld en onze plannen voor een vreedzamere toekomst. Ook worden de PAX Duiven uitgereikt aan bijzondere vredesactivisten.

Steun ons werk en onze activiteiten

Al 75 jaar maken we als Nederlandse vredesbeweging een verschil voor mensen in conflictgebieden. We werken aan vrede en veiligheid voor iedereen. Overal ter wereld. Van Oekraïne tot Colombia. Van Soedan tot Nederland. PAX werkt samen met lokale organisaties, vredesactivisten en mensen die zich verzetten tegen geweld en onrecht. En dat blijven we doen zolang het nodig is.

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt! 


De PAX vredesweek wordt mede mogelijk gemaakt door:

Blijf op de hoogte van het werk van PAX.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.