75 JAAR PAX -Jubileum Event

Vredesweek 2023 » Programma » 75 JAAR PAX -Jubileum Event

Op donderdag 21 september, in de Vredesweek en op de Internationale Dag van de Vrede, komen we bij elkaar we in de prachtige Domkerk in Utrecht. We staan stil bij 75 jaar vredesbeweging in Nederland en kijken gezamenlijk vooruit naar de toekomst.

Vanaf 19:30 uur gaan de deuren van de Domkerk open en bent u welkom. Om 20:00 uur start ons inhoudelijke programma waarin we de geschiedenis en de toekomst van de vredesbeweging verkennen. Bisschop Ad van Luyn zal ons meenemen op een reis door de tijd met een boeiende introductie over de geschiedenis van de vredesbeweging.

Vervolgens leidt Rolien Sasse, algemeen directeur van PAX, de toekomstvisie van de vredesbeweging in. Dit wordt verder besproken in een panelgesprek, waarin we worden vergezeld door Katja Tolstaja, theoloog des Vaderlands, Tayfun Balçik, historicus en journalist, en Tineke Strik, Europarlementariër.

We sluiten het inhoudelijke programma af met de uitreiking van de PAX Duiven 2023. Vanaf 22:00 uur is er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten en te reflecteren op de inzichten van de avond.

Dit event is al geweest


De PAX vredesweek wordt mede mogelijk gemaakt door:

Blijf op de hoogte van het werk van PAX.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.