Ambassade Utrecht – Stiltecentrum

Vredesweek 2023 » Ambassades
Ambassade Utrecht - Stiltecentrum

Locatie: Utrecht 

Op het kruispunt van treinen en bussen, in het drukke winkelcentrum Hoog Catharijne bevindt zich al tientallen jaren een unieke plek. Een plek waar velen haastig voorbij lopen om hun bus of trein te halen en waar mensen zeulen met zware tassen volgeladen met nieuwe aankopen. Hier vind je ook een plek waar stilte heerst. Ja, waar zelfs de stilte luistert! Het Ambassade van Vrede Stiltecentrum.

Bezoekers kunnen binnenkomen voor een moment van stilte, bezinning of gebed. Er is de mogelijkheid om een kaarsje op te steken. Ook is er de mogelijkheid om gebedsintenties te schrijven in het intentieboek. Deze gebedsintenties worden dagelijks meegenomen in de gebeden in de middagpauzedienst die iedere werkdag plaats vindt om 12.45 uur. In de Vredesweek wordt er elke dienst stilgestaan bij oorlog en vrede, er worden bijzondere verhalen gedeeld en muziek gemaakt. Je bent van harte welkom bij deze bijzondere Ambassade van Vrede!

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!