Ambassade Breda

Vredesweek 2023 » Ambassades
Ambassade Breda

Locatie: Breda 

Deze Ambassade van Vrede is opgericht door het Mondiaal Centrum. Wij ontwikkelen activiteiten rond Vredesvraagstukken op plaatselijk en mondiaal terrein zoals het organiseren van een Inloop voor de wijk Boeimeer en stad, het organiseren van een maatjesproject voor nieuwe Bredanaars en als hoofdopdracht het opvangen van ongedocumenteerden. Daarnaast worden er thema’s als populisme en racisme ter sprake gebracht en wordt er samen met andere organisaties de Dag van de Bevrijding van Slavernij herdacht en gevierd bij de Vredesduif op het Groenendijkplein.

Walk of Peace Breda 2022

We zitten in een kloosterpand dat gratis ter beschikking gesteld wordt door de Broeders van Huijbergen.

Er is al ervaring opgedaan door het organiseren van een Vredesmars door de stad Breda, het organiseren van een bijeenkomst in de Vredesweek met vluchtelingen over hun levensverhaal en het organiseren van een workshop door PAX. Er is een enthousiaste werkgroep bestaande uit jong en oud die culturen bij elkaar wil brengen. 

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!