Ambassade Apeldoorn

Vredesweek 2023 » Ambassades
Ambassade Apeldoorn

Locatie: Apeldoorn 

Het Beraad van Kerken Apeldoorn, enkele leden van Het Platform Duurzaam Dialoog Apeldoorn en Mudanthe hebben in 2009 het initiatief genomen om aandacht te besteden aan de Vredesweek. De Vredesweek is een initiatief van PAX en is bedoeld om in ieder geval één week in het jaar aandacht te vragen voor de vele gewapende conflicten in de wereld, maar ook voor spanningen / conflicten op nationaal en lokaal niveau.

2131

De coördinatie en verantwoordelijkheid van de gezamenlijke activiteiten in Apeldoorn ligt bij het Apeldoorns Beraad van Kerken, maar het Beraad werkt samen met diverse andere organisaties, zoals Stichting Samenspraak, Peace is de way en Citypastoraat de Herberg. De laatste fungeert ook als ambassade van de vrede.

Diverse religieuze en levensbeschouwelijke organisaties worden uitgenodigd om een aandeel te leveren aan het programma.  Elke organisatie draagt zelf verantwoording voor de organisatie en inhoud van de eigen activiteit.

In de Vredesweek van 2014 was er een bijzonder mooie opening die in het teken stond van het Manifest voor Compassie. Vertegenwoordigers van diverse religieuze en culturele groeperingen tekenden het Manifest. De avond werd geopend door wethouder Paul Blokhuis. Een groot jongerenkoor gaf de avond nog meer glans. De avond werd afgesloten door de zang van het jongeren die het lied zongen van Marco Borsato: “Morgen zal er vrede zijn”. Tijdens dit lied stond een groot gezelschap met onder andere de imam, boeddhist, pastoor, humanist, en Antilliaan hand in hand. Een echt kippenvel moment! Het Manifest is ook ondertekend door de burgemeester en een wethouder en is daarmee de derde gemeente in Nederland die het Manifest heeft getekend. De gemeente staat daarmee ook op de wereldlijst van “Cities for Compassion”!

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!