Ambassade Aalsmeer

Vredesweek 2023 » Ambassades
Ambassade Aalsmeer

Locatie: Aalsmeer 

“Een groep mensen die samen met elkaar onderweg is”. Met onze vredesambassade willen we vrede dichtbij en ver weg onder de aandacht brengen in onze doopsgezinde gemeenschap.

De Doopsgezinde Gemeente is niet zomaar een geloofsgemeenschap. Sinds 2009 zijn we een ‘Fairtradekerk’ en sinds 2014 mogen we onszelf ook een ‘Groene Kerk’ noemen. Deze vredesambassade kiest nadrukkelijk voor een duurzaam en bewust leven en hiermee passen ze naadloos bij de Vredesweek.

Wat we zoal organiseren? Nou, een hele hoop. De Ambassade van Vrede besteedde eerder uitgebreid aandacht aan de situatie in Honduras. Zo organiseerden we een lezing met een vredestheoloog die bekend is met de problematiek in Honduras. Ook hebben we de afgelopen jaren verschillende thema-avonden georganiseerd over Syrië. Hier nodigden we een medewerker van PAX uit om te vertellen over het conflict en de moedige vredesactivisten die ondanks de ellende hun hoop niet verliezen. Daarnaast zijn er regelmatig film-, debat-, gespreks- en bijbelbijeenkomsten.

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!