Pleidooi voor actiever beleid betreft de Westelijke Balkan

Pleidooi voor actiever beleid betreft de Westelijke Balkan

18 maart 2024

Een stabiele en democratische Westelijke Balkan, ingebed in Europese structuren, is van belang voor de burgers in die landen, in het belang van Nederland, de Europese Unie en, breder, het Europees continent.

Download 1.15 MB

Een stabiele en democratische Westelijke Balkan, ingebed in Europese structuren, is van belang voor de burgers in die landen, in het belang van Nederland, de Europese Unie en, breder, het Europees continent. Door de Russische invasie van Oekraïne, de destabilisatiepolitiek en het nepnieuws van het Kremlin is dat belang alleen maar urgenter geworden.

Deze verklaring is mede tot stand gekomen dankzij een door CHI, FPU en PAX georganiseerde discussiebijeenkomst op 31 januari 2024 in het PAX-kantoor te Utrecht. Wij nemen ons voor om vaker zulke bijeenkomsten te organiseren op verschillende locaties in Nederland, over uiteenlopende onderwerpen die belangrijk zijn voor de Westelijke Balkan, zoals: de verkiezingen voor een nieuw Europees Parlement (juni 2024), de bijdrage van economische samenwerking aan Europese integratie, EU-migratiebeleid en de Westelijke Balkan, de rol van diaspora.

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!