PAX Magazine #3 herfst 2022

#3 herfst 2022

In de herfst-editie van PAX Magazine onder meer:

PAX viert de Vredesweek in Utrecht

Tijdens de Vredesweek van 17 t/m 25 september is er van alles te doen. In Utrecht organiseert PAX een centraal programma over vrede, Europa, activisme, gender en conflict. Op zaterdag 24 september is de Nacht van de Vrede, met activiteiten door heel Utrecht.

Een leven vol vredesactivisme

Dick Huizenga is 86 jaar en houdt zich al sinds haar jonge jaren bezig met vredesactivisme. Wat kan een nieuwe generatie vredesactivisten van haar leren? Jonge activist Annemieke van Straalen gaat met haar in gesprek.

Wat is vrede anno nu?

De oorlog in Oekraïne heeft de wereld veranderd. Het is nu
aan Generatie Vrede om na te denken over wat vrede anno nu betekent en hoe we dat bereiken. PAX’er Dion van den Berg doet hiertoe een aanzet in het vredesweekessay.

Vredesweek bij jou in de buurt

Door heel Nederland organiseren onze Ambassades van Vrede inspirerende, leerzame en gezellige activiteiten over vrede en verbinding. Van een Vredesdienst in Den Bosch tot een Vredesfietstocht in Leusden.

Ik steun PAX

Mede dankzij de steun van onze donateurs kan PAX werken aan vrede. In juni ontving PAX een legaat van Heleen Zwart. Als tiener maakte zij de oorlog mee in Nederlands-Indië en onder de Japanse bezetting. Haar neef Bart Zwart zegt: “Met een legaat voor PAX geeft zij vrede door.”

Je kunt het magazine downloaden of online lezen.

Blijf op de hoogte van het werk van PAX.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.