PAX Magazine #3 herfst 2021

In de najaarseditie van PAX Magazine onder meer:

Dagelijkse strijd in Palestina

Het door PAX gesteunde EAPPI begeleidt in Palestina de lokale bevolking en gemeenschappen. Ze bieden een ‘beschermende aanwezigheid’ en zijn getuige van hun dagelijkse strijd en hoop.

Agenda Vredesweek 2021

De Vredesweek 2021 puilt uit van de activiteiten. Een greep daaruit vind je in de agenda. Van de Vredesweeklezing door Utrechts burgemeester Sharon Dijksma tot het evenement PAX Power to the People.

Walk of Peace in Zwolle

Een van de meeste kenmerkende onderdelen van de Vredesweek is de Walk of Peace, een vredeswandeling die in veel plaatsen in Nederland wordt gehouden. Elk jaar is er ook een landelijke Walk of Peace, die speciale aandacht krijgt van de Raad van Kerken en PAX. Dit jaar is die in Zwolle, op 18 september van 13.30 tot 16.30 uur.

Werken aan vrede in Zuid-Soedan

Inclusief samenleven is niet alleen het thema van de Vredesweek 2021 maar een ideaal dat wereldwijd aandacht verdient. Ook in Zuid-Soedan. Daar eisen vrouwen hun plek op om het werken aan vrede. En wat daar geldt, gaat ook in Nederland op: “We lijken heel erg op elkaar, daarom is het ook zo belangrijk om samen te werken en elkaar te versterken.”

Theaterstuk Srebrenica

Het drama van Srebrenica door de ogen van een overlevende én een Dutchbatter. In het theaterstuk Gevaarlijke Namen dat deze maand in première gaat, worden voor het eerst beide perspectieven uitgebreid belicht.

Je kunt het magazine downloaden of online lezen. Je kunt je ook abonneren op PAX Magazine.

Blijf op de hoogte van het werk van PAX.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.