PAX Magazine #2 – Zomer 2023

In de zomereditie van PAX Magazine onder meer:

 • 75 jaar PAX en de vredesbeweging
  Na de Tweede Wereldoorlog begon het met voettochten. Hoe heeft de vredesbeweging zich sindsdien ontwikkeld? Dion van den Berg, Regina Teunen en Jan Jaap van Oosterzee van PAX vertellen meer.
 • Schijnbare tegenstellingen rond de oorlog in Oekraïne
  In het publieke debat rond de oorlog in Oekraïne komen soms tegenstellingen voorbij, die dat bij nader inzien niet zijn. We lichten drie schijnbare tegenstellingen uit.
 • 75 jaar Israël-Palestina en de Nakba
  Israël bestaat 75 jaar, en daarmee ook de Nakba: de verdrijving van de Palestijnen van hun grondgebied. Onze Israëlische en Palestijnse partners vertellen over wat dit voor hen betekent.
 • Herinneringen aan 75 jaar vredesbeweging
  In de afgelopen 75 jaar hebben veel mensen zich ingezet voor vrede, klein of groot. Onder andere Jan Gruiters deelt zijn herinneringen aan 75 jaar vredesbeweging.
 • Bellen met New York
  Vanuit ons kantoor in New York werken Brittany Roser en Shilpa Venigandla aan vrede op het niveau van de Verenigde Naties. Zij vertellen over hun werk rondom gendergelijkheid.

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!