PAX magazine #1 voorjaar 2023

#1 voorjaar 2023

In de voorjaarseditie van PAX Magazine onder meer:

Ons werk in Irak en Syrië 

Hoe doen jullie dat dan, werken aan vrede? Die vraag horen we vaak. Dit zijn onze antwoorden

Eén jaar Oekraïne

Op 24 februari 2022 begon Rusland aan de grootschalige invasie in Oekraïne. Na tienduizenden doden, miljoenen vluchtelingen en tientallen verwoeste steden lijkt een einde aan het oorlogsgeweld nog altijd ver weg. We blikken terug op afgelopen jaar.

Nieuwe directie: ‘PAX was altijd al zeer relevant, maar nog niet eerder zó dicht bij huis’

PAX heeft twee nieuwe directeuren: Rolien Sasse, algemeen directeur en Martje van Nes, directeur organisatie. In een snel veranderende wereld willen ze de kracht van vrede nog sterker over het voetlicht brengen: ‘Uiteindelijk moet elke oorlog eindigen in een vrede.’

Vrouwen zijn essentieel voor vrede, maar worden vaak niet betrokken

Genderongelijkheid en conflict hangen nauw met elkaar samen. “Diepgewortelde ideeën over mannen en vrouwen kunnen leiden tot gewelddadig conflict.”

‘Als we samenwerken kunnen we de bezetter ook veel beter weerstaan’

In Palestina werkt PAX samen met lokale partnerorganisaties aan het Civil Society for Dignity-project. Het doel:de afstand tussen lokale Palestijnse autoriteiten en Palestijnse burgers verkleinen, zodat die hen beter kunnen bedienen. “We moeten weer leren dat we recht hebben op een waardig leven.”

Ik steun PAX: Wilbrord Braakman (1933)

‘Mijn meest wezenlijke levenservaring had ik als kind. Met zomerse dagen; rijk en mooi. Spelen op het land, zo leerde ik wat duurzaam zijn is.’

Blijf op de hoogte van het werk van PAX.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.