Teken de Petitie: VN moet nu onderzoek doen

23 augustus 2013

De kans is groot dat de VN inspecteurs in Damascus de getroffen woonwijken  mogen onderzoeken. De Russen willen toch een onafhankelijk onderzoek, maar willen ook veiligheidsgaranties van de rebellengroepen. Het was ook te gek voor woorden: minder dan vijf kilometer van de crime scene en niets kunnen doen.

damascus-gifgas-aanval-ENDe verontwaardiging is dan ook groot. In Syrie, maar ook bij onze eigen minister Timmermans. Op avaaz.org startten activisten gisteren al een petitie die de waarnemers oproept hun werk te doen, of anders te vertrekken. Ze hebben gelijk. Wat is het nut van inspecteurs als ze nu geen onderzoek mogen doen? Wat zegt dat over de ā€œinternationale gemeenschap?ā€ teken de petitie

Maar goed, de kans is er dat het dan toch gaat gebeuren. Het is belangrijk dat het zo snel mogelijk gebeurt, hoe langer ze wachten hoe meer bewijsmateriaal verdwijnt. Laten we ze helpen: onderteken de petitie  en verspreid hem.

 

 

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!