PAX en Planet Postcode

28 december 2023

Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij konden wij ons ook dit jaar inzetten voor vrede in Nederland, Europa en de rest van de wereld. Bekijk de video en zie hoe die steun levens verandert. Ook in 2024 werken wij samen aan een betere wereld.

PAX kreeg dit jaar 1 miljoen euro van de Postcode Loterij. We zetten het geld in om te bouwen aan inclusieve vrede. We brengen strijdende partijen in conflictgebieden bij elkaar, faciliteren dialoog en versterken democratieën. We zijn werkzaam van Oekraïne tot Palestina en van Zuid-Soedan tot Colombia. Daar ondersteunen we vredesactivisten en partnerorganisaties en werken we aan de bescherming van burgers tegen oorlogsgeweld. Ook doen we gericht onderzoek, zoals naar het gebruik van wapens en de gevolgen van oorlog voor de leefomgeving, en komen we wereldwijd in actie voor mensenrechten.

De schenkingen aan goede doelen zijn mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Postcode Loterij. Van ieder lot dat zij kopen gaat een flink percentage naar goede doelen.

Kijk op Planet Postcode voor meer informatie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief