PAX ontvangt schenking van 1 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij

5 april 2023

Tijdens het recente bezoek van PAX-directeuren Rolien Sasse en Martje van Nes aan het kantoor van de Nationale Postcode Loterij heeft PAX fantastisch nieuws ontvangen. We ontvingen niet alleen de cheque van 500.000 euro als jaarlijkse bijdrage van de Loterij, maar ook een extra cheque van nog eens 500.000 euro om ons werk vooruit te helpen. Bij elkaar ontvangt PAX dit jaar dus 1 miljoen euro van de Postcode Loterij.

‘Deze gift helpt ons enorm in ons werk’, vertelt Rolien Sasse, algemeen directeur. ‘Het afgelopen jaar hebben we kunnen zien hoe belangrijk vredeswerk is. Niet alleen ver weg, maar ook hier in Europa en in Nederland.’

PAX zet het geld in om te bouwen aan inclusieve vrede. We brengen strijdende partijen in conflictgebieden bij elkaar, faciliteren dialoog en versterken democratieën. We zijn werkzaam van Oekraïne tot Palestina en van Zuid-Soedan tot Colombia. Daar ondersteunen we vredesactivisten en partnerorganisaties en werken we aan de bescherming van burgers tegen oorlogsgeweld. Ook doen we gericht onderzoek, zoals naar het gebruik van wapens en de gevolgen van oorlog voor de leefomgeving, en komen we wereldwijd in actie voor mensenrechten.

De schenkingen aan goede doelen zijn mogelijk gemaakt door de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. Van ieder lot dat zij kopen gaat een flink percentage naar goede doelen. De loterij schonk dit jaar in totaal meer dan 338 miljoen aan 168 goede doelen.

Lees meer over de projecten die wij dankzij de steun van de Nationale Postcode Loterij hebben kunnen uitvoeren.

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!