Sluit je aan bij het Vredesblok voor de Klimaatmars 

16 juni 2022 |

Op zondag 19 juni gaan we massaal de straat op in Rotterdam voor een #Klimaatmars. PAX, Stop Wapenhandel, Vliegop! en Kerk en Vrede organiseren een Vredesblok in deze mars. In het vredesblok willen we zichtbaar maken dat we samen optrekken voor vrede, klimaatrechtvaardigheid en bescherming van vluchtelingen. Sluit je aan!

Fossiele grondstoffen brandstof voor conflict

De oorlog in Oekraïne maakt nu pijnlijk duidelijk hoe de import van fossiele grondstoffen bijdraagt aan de wandaden en agressie van dictatoriale regimes. Dit geldt echter niet alleen voor Rusland: ook andere olieleveranciers — zoals Saoedi Arabië en de VAE — maken zich schuldig aan foute oorlogen en mensenrechtenschendingen. Het mag niet gebeuren dat stoppen met Russische grondstoffen ertoe leidt dat er nieuwe of uitgebreidere deals worden gesloten met andere foute regimes. 

Er is een groeiend maatschappelijk geluid dat zich hard maakt voor isolatie van woningen en het sterk verminderen van de consumptie van fossiele grondstoffen, ook door industriële grootverbruikers! Dit komt veelal vanuit een milieu-standpunt, maar we weten ook dat duurzame alternatieven een belangrijke stap zijn in het streven naar internationale vrede.

De klimaatcrisis is nu. Hitterecords sneuvelen keer op keer, droogte en bosbranden bedreigen de natuur en leiden in sommige landen tot honger. De klimaatcrisis heeft grote gevolgen voor al het leven op aarde én leidt tot conflict. Wij eisen concreet en rechtvaardig klimaatbeleid!

Route klimaatmars (verzamelpunt vredesblok aangegeven in oranje)

Deelnemen aan het vredesblok

We verzamelen met het Vredesblok om 12:45 uur op het Grotekerkplein. De klimaatmars begint op de Binnenrotte om 13:00 uur. Naast de mars is er ook een programma met speeches en muzikale optredens.

Voor meer informatie kun je ook mailen naar f.keus(javascript needed for readable email)paxvoorvrede.nl

Blijf op de hoogte van het werk van PAX. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen