XR demonstratie tegen fossiele subsidies
XR demonstratie tegen fossiele subsidies

PAX zaterdag aanwezig bij XR-demonstratie: ‘demonstratierecht is fundamenteel’ 

XR demonstratie tegen fossiele subsidies
27 januari 2023 |

Samen met tientallen andere organisaties en directeuren van maatschappelijke organisaties was PAX-programmadirecteur Miriam Struyk zaterdag 28 januari aanwezig bij de demonstratie van Extinction Rebellion in Den Haag. De organisaties droegen gezamenlijk een spandoek met de tekst “Wij staan voor het recht op protest” nabij de blokkade, in solidariteit met de vreedzame klimaatdemonstranten.

De reden voor onze aanwezigheid is dat PAX ontsteld is over het buitensporige optreden van het Openbaar Ministerie en de politie in de meervoudige preventieve arrestaties van vreedzame activisten. PAX ziet, net als de andere deelnemende organisaties, dat het demonstratierecht in Nederland onder vuur ligt en in sommige gevallen zelfs met voeten getreden wordt. Dit is een onaanvaardbare ontwikkeling.


PAX staat achter de vreedzame activisten die zich inzetten voor een rechtvaardigere en betere wereld. Komende zaterdag zal blijken hoe de lokale politie en het Openbaar Ministerie omgaat met het demonstratierecht, een fundamenteel recht binnen onze democratie.

Blijf op de hoogte van het werk van PAX. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen