PAX start actie Vraag het je supermarkt

14 oktober 2014

Producten uit nederzettingen uit de schappen? Vraag het je supermarkt!
Israël bezet sinds de oorlog van 1967 Palestijns grondgebied. Israël bouwt daar nederzettingen en gebruikt de Palestijnse grondstoffen (zoals water) voor de productie van o.a. groenten, fruit, vlees- en zuivelproducten.

Producten krijgen onterecht het etiket Israël als herkomstland. Deze producten worden geëxporteerd naar Europa en ook verkocht in Nederlandse supermarkten. Het gaat o.a. om dadels, druiven, citrusfruit en avocado’s van exporteurs als Carmel Agrexco, Achva, Mehadrin/Jaffa en AdaFresh.

Wat kan jij doen?
Het is voor jou als consument moeilijk om in een winkel te bepalen welk product uit Israël zelf komt, en welk product uit de nederzettingen. Maar de importeur kan dit wél vaststellen. Zolang niemand er iets van zegt, blijven supermarkten de producten uit nederzettingen gewoon verkopen. Vertel supermarkten daarom dat je het op prijs stelt als ze hiermee stoppen.
Doe mee met de actie ‘Vraag het je supermarkt’ en stuur een mail naar de Albert Heijn, Aldi, Jumbo, Lidl, Spar, Plus en C1000, of naar jouw lokale supermarkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief