Boekpresentatie: ‘BEIROET 6:07 Alive Ashes’ 

Logo
Logo
Logo
31 mei 2021

Bijna een jaar na de dodelijke explosie in Beiroet komen PAX en de Libanese partnerorganisatie MAAN met het boek ‘Beirut 6:07, Alive Ashes’, met daarin verhalen over de 214 slachtoffers die zo bruut uit het leven werden gerukt tijdens de explosie die Beiroet op zijn grondvesten deed schudden in de namiddag van 4 augustus 2020 om zeven over zes.

Het boek is geschreven en geproduceerd door de Libanese organisatie MAAN, met steun van PAX. De verhalen zijn geschreven om de herinneringen aan de slachtoffers levend te houden en politici en beleidsmakers ertoe aan te zetten om te zorgen voor gerechtigheid. Gerechtigheid voor de slachtoffers en hun nabestaanden, en voor iedereen die betrokken was bij deze door mensen veroorzaakte ramp. 

Livestream van de boekpresentatie

De officiële lancering van het boek zal plaatsvinden op 4 juni om 18:30 uur in Beiroet (17:30 uur Nederlandse tijd) en wordt ge-livestreamd via Zoom en YouTube. Tijdens de lancering zal er stil worden gestaan bij de slachtoffers. Het boek is een zoektocht naar de volledige waarheid over wie er verantwoordelijk was voor de opslag van de gevaarlijke goederen die heeft geleid tot de explosie. Voor alle slachtoffers is financiële en morele compensatie nodig om om te kunnen gaan met de onmetelijke ellende die deze afschuwelijke misdaad veroorzaakt heeft.

Klik hier om je aan te melden voor de livestream van de boeklancering.

Blijf op de hoogte van het werk van PAX. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Meer info