Word vrijwilliger bij PAX

PAX staat voor vrede. Voor een menswaardige en vreedzame samenleving. Daarom staan we op tegen oorlog en onrecht, waar ook ter wereld. Samen met activisten in conflictgebieden en kritische burgers in Nederland. Wij zijn PAX, de vredesorganisatie voor iedereen die durft op te staan voor vrede.

PAX is op zoek naar vrijwilligers

Als PAX vrijwilliger word je opgenomen in ons vrijwilligersbestand en op de hoogte gehouden van aankomende on- en offline acties en campagnes. 

Jij…

  • bent enthousiast.
  • bent niet bang om mensen aan te spreken.
  • hebt affiniteit met vrede en veiligheid.
  • Je bent beschikbaar op flexibele tijden

Wij bieden…

  • zinvolle en onvergetelijke activiteiten
  • je maakt deel uit van een enthousiast team met andere vrijwilligers.
  • Toegang tot het netwerk van PAX
  • Reiskosten vergoeding (o.b.v. 2e klasse OV).

Interesse of meer informatie?

Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar bolle(javascript needed for readable email)paxforpeace.nl o.v.v. vrijwilliger. Vermeld daarin je naam, leeftijd, woonplaats, telefoonnummer en een korte motivatie. Open sollicitaties naar andere functies worden niet in behandeling genomen.

De vrijwilligerspoule van PAX bestaat uit ongeveer 90 enthousiaste en betrokken mensen, afkomstig uit heel Nederland, de meeste zijn tussen de 20 en 40 jaar oud. Voor een diverse samenstelling van ons bestand zijn we in het bijzonder geïnteresseerd in kandidaten met een multiculturele achtergrond. 

Benieuwd naar ervaringen van onze vrijwilligers? 

Lees het verhaal van vrijwilliger…

Andel

Andel (m) hielp op het Bevrijdingsfestival in Den Haag.

Samen met twee vriendinnen heeft Andel de Haan in 2014 op het Bevrijdingsfestival in Den Haag geholpen. "Enkele van mijn vrienden zijn gevlucht uit oorlogsgebieden. Ik vind het mooi te kunnen bijdragen aan vrede in de landen waar zij vandaan komen. Zeker op de dag dat we hier onze vrijheid vieren. De mensen die ik aansprak hadden dat gevoel ook. Iedereen wilde graag een boodschap voor vrede achterlaten of een verhaal delen. 

Je tegen oorlog uitspreken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, ook al is het een zwaar thema. Het was een hele leuke dag, mede door de enthousiaste groep vrijwilligers, de zon en het festivalgevoel. Naderhand ben ik met mijn vriendinnen nog lekker gaan feesten."

Sitie

Sitie (r) hielp mee op de Nacht van de Vrede en liep stage bij PAX.

Ik ken PAX van vroeger, via mijn ouders. Ik dacht altijd: Vrede... dát is ambitieus. Maar ook heel mooi. Nu studeer ik Algemene Sociale Wetenschappen en leer ik bijvoorbeeld over opstanden die gewelddadig worden neergeslagen en schendingen van mensenrechten. Ik wil daar iets tegen doen, actie voeren. Daarom keek ik op de site van PAX. Ik zag een oproep om vrijwilliger te worden, heel vrijblijvend, wat fijn is want dan zit je niet direct ergens aan vast. Ik heb meegeholpen op de Nacht van de Vrede 2014 en dat was heel gezellig. Met de vrijwilligers onderling, maar ook met de PAX-medewerkers. 

Ook heb ik een keer meegeholpen om handtekeningen op te halen tegen kernwapens. Ik vond het best spannend om op mensen af te stappen, maar wilde ook mijn grenzen opzoeken. Het voelt goed dat ik dat toen heb gedaan, ik kreeg veel positieve reacties. Een PAX-medewerker vertelde me dat hij een stagiair zocht. Ik was direct enthousiast. Ik hielp mee met campagnes en de Ambassades van Vrede. Foto Tjebbe Venema

Blijf op de hoogte van het werk van PAX. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen