Kom in actie

Overal zetten burgers zich in voor vreedzame en inclusieve samenlevingen, vaak met vrouwen en jonge mensen in de voorhoede. Tegen alle weerstand in strijden ze voor vrede. Zij houden vol, hoe koppig soms ook, en wij staan naast ze. Iedereen kan iets voor vrede doen, hoe klein ook. Doe ook mee!

Wat kun jij doen?

Nederland-2014-Nacht-van-de-Vrede-c-Tjebbe-Venema-RF-45.png

Meld je aan voor de action alert

Kom in actie voor een kernwapenvrije wereld, help vredesactivisten in conflictgebieden of spreek foute bedrijven aan op hun verantwoordelijkheid: kom in actie voor vrede. Schrijf je in voor onze Action Alert en wij sturen je een actie-nieuwsbrief wanneer we jouw hulp hard nodig hebben.

Meld je aan

Fotografie Bloedkolen-actie 17 mei hoofdfoto.jpg

Word vrijwilliger

PAX organiseert geregeld evenementen, lezingen en publieksacties. Als vrijwilliger ga je mee en vertegenwoordig je PAX. Soms gaat het over vredesactivisme in Syrië, over het conflict in Oekraïne of over een verbod op kernwapens. Een andere keer hebben we op het kantoor in Utrecht hulp nodig bij alle voorbereidingen. 

Word vrijwilliger

Colombia 2015 Sfeerbeelden Colombia c PAX Daniel Maissan RF  (32).jpg

Steun PAX

Kinderen, volwassenen, vrouwen, mannen, jong en oud, iedereen heeft recht op vrede en veiligheid. Daaraan werken kan alleen met jouw steun. Voor een heel belangrijk deel zijn wij afhankelijk van jouw bijdrage. Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage.

Steun PAX

Educate yourself!

Wil je iets doen voor een vreedzame, inclusieve samenleving, maar weet je niet waar te beginnen? Start dan met jezelf informeren: luister, leer en raak geïnspireerd! Volg onze maandelijkse webinars en leer meer over conflictdynamieken, vredesopbouw en wapenhandel. Bekijk onze PAX Talk filmpjes waarin activisten van over de hele wereld jou aanspreken en vertellen hoe wat hen drijft en op de been houdt. Of bekijk de verhalen van drie jonge Syriërs die moesten vluchten voor de oorlog. Beleef de dilemma’s waar zij voor stonden mee, en leef je in in de situatie van iemand die in een nieuw land het leven opnieuw moet zien vorm te geven.

Educate yourself

webinars-header.png

PAX webinars

PAX organiseert geregeld webinars en online evenementen: interactieve lezingen en gesprekken over het werk van PAX waarbij er ook tijd is voor discussie en om vragen te stellen.
 

Kom ook!
pax-talks-mounir.png

PAX Talks

In de PAX Talks spreken activisten van over de hele wereld jou aan en vertellen ze hoe zij zich inzetten voor een duurzamere en inclusievere samenleving. En wat hen drijft en op de been houdt. 
 

Laat je inspireren!
diana-915.png

Verhaal van mijn vlucht

Bekijk de verhalen van drie jonge Syriërs die moesten vluchten voor de oorlog. Beleef de dilemma’s waar zij voor stonden mee, en leef je in in de situatie van iemand die in een nieuw land het leven opnieuw moet zien vorm te geven. 

Ontmoet Diana, Abdelilah en Maher

Blijf op de hoogte van het werk van PAX. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen