Landen en regio's

PAX werkt als Nederlandse vredesorganisatie aan vrede in (post) conflictgebieden. We werken samen met vredesactivisten in conflictgebieden en proberen bruggen te slaan tussen rivaliserende groepen. We vragen in Nederland en internationaal politieke en publieke aandacht voor conflictsituaties in de wereld.

07-nederland-2019-verhaal-van-een-vluchteling-hilversum-c-lize-kraan-rf-2.jpg

Nederland

Ook in Nederland werkt PAX aan vrede. Samen met lokale organisaties en bevlogen vrijwilligers werkt PAX aan een inclusieve en solidaire samenleving. Daarnaast betrekken we Nederlandse burgers via campagnes bij ons internationale werk in conflictgebieden.

Lees meer
2147_ukraine-pax-guido-de-graaf-bierbrauwer-700.jpg

Europa

In Europa werkt PAX met lokale partners aan dialoog tussen groepen, versterking van lokaal bestuur en herdenkingen. In alle programma's combineren we activiteiten in de gemeenschap met lobbyen en belangenbehartiging. We werken in de volgende landen: Kosovo, Bosnië en Herzegovina (met een focus op Srebrenica) en Oekraïne. We hebben ook een Europees programma, waarin we pleiten voor positieve, inclusieve vrede binnen Europa.

Lees meer
151_nieuws20080417-vredesconferentie-en-sporttoernooi-voor-jeugdige-krijgers-kapoeta-southern-sudan-meindert-korevaar-141.jpg

Afrika

PAX werkt in Afrika in de Democratische Republiek Congo, Zuid-Soedan en het grensgebied met Oeganda en Kenia. Onze programma’s in Afrika zijn gericht op dialoog tussen etnische groepen, en dialoog tussen burgers en de overheid.

Lees meer
287_frontend-stemwijzer-egypte-meisjeoptankinroodfotocredithossam-el-hamalawy.jpg

Midden-Oosten

PAX werkt al vanaf de jaren negentig in het Midden-Oosten. Sinds 2000 ligt de focus op het lokale maatschappelijke middenveld en individuele activisten, die een rol kunnen spelen in de sociale en politieke verandering in de regio.

Lees meer
protesta-anaima-4.jpg

Colombia

In Colombia werkt PAX aan vredes en veiligheid. Ook pleiten we voor democratische participatie van burgers uit alle lagen van de bevolking in besluitvorming over zaken die hun levens beïnvloeden, zoals de komst van grootschalige ontwikkelingsprojecten.

 

Lees meer

Blijf op de hoogte van het werk van PAX. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen