Een eigen vredesfonds

Wilt u ons graag steunen met een grotere gift, op een manier die echt ‘eigen’ is? Dan kunt u een Fonds op Naam oprichten. Hiermee draagt u op een heel persoonlijke wijze bij aan de doelstelling van PAX. 

Een Fonds op Naam is uw eigen fonds dat geadministreerd wordt bij PAX. U kiest zelf een naam die u aan het door u opgerichte fonds kunt verbinden.

Voordelen

  • Persoonlijke manier van een goed doel steunen
  • Eenvoudig om op te richten, geen administratieve of juridische verplichtingen
  • Vast aanspreekpunt bij PAX
  • Fiscaal voordeel, afhankelijk van de gekozen schenkingsvorm
  • Schenking via testament is vrijgesteld van erfbelasting
  • Vermelding van uw Fonds op Naam in het Financiële Jaarverslag (indien gewenst)

Hoe werkt het?

Het Fonds op Naam vormt geen apart rechtspersoon, maar wordt bij PAX ondergebracht. Wij beheren en besteden uw gelden in samenspraak met u. U geeft de termijn aan waarbinnen de totale som geld van het fonds besteed mag worden.

Uw gift

Een Fonds op Naam is mogelijk vanaf een schenking vanaf €50.000,-. Doelstelling en wijze van besteding leggen we onderling vast in een document. U kunt zo het algemene werk steunen of bijvoorbeeld kiezen uit de programma’s van PAX. Maar ook andere persoonlijke wensen zijn mogelijk. In samenspraak omschrijven we dit zodat de besteding overeenkomt met uw wensen en ook in de toekomst praktisch goed uitvoerbaar is. Denkt u na over een Fonds op Naam, neem dan contact op. Wij zorgen dan dat u de juiste informatie krijgt over hoe u het fiscaal het beste kunt regelen.

Financiële verantwoording van een Fonds op Naam

Elk Fonds op Naam wordt afzonderlijk geadministreerd en door het accountantskantoor van PAX apart in de jaarrekening verantwoord. Daarbij worden de richtlijnen van de Nederlandse belastingdienst gehanteerd die op de zogeheten ā€˜algemeen nut beogende instellingenā€™ (ANBI) van toepassing zijn.

Algemene gegevens PAX

Stichting Vredesbeweging Pax Nederland is statutair gevestigd te Utrecht. Het adres is St. Jacobsstraat 12, 3511 BS Utrecht. De Stichting Vredesbeweging Pax Nederland staat in het register van de Kamer van Koophandel ingeschreven onder nummer 30214009.

Contact

Wilt u meer informatie over hoe u een Fonds op Naam vorm kunt geven? Marlou van Campen helpt u graag verder. U kunt contact met haar opnemen via 06 4898 1491 of door een mail te sturen naar vancampen@paxforpeace.nl.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over hoe u een Fonds op Naam vorm kunt geven? Marlou van Campen helpt u graag verder. U kunt contact met haar opnemen via 06 4898 1491 of door een mail te sturen naar vancampen@paxforpeace.nl.

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!