SIVMO Lunchlezing met B’Tselem

Beeld: Activestills

10 mei 2023

PAX organiseert in samenwerking met SIVMO een lunchlezing met meerdere medewerkers en vrijwilligers van Israëlische mensenrechtenorganisatie B’Tselem. 

B’Tselem streeft naar een toekomst waarin mensenrechten, vrijheid en gelijkheid worden gegarandeerd voor alle mensen, zowel Palestijnen als Joden, die leven tussen de rivier de Jordaan en de Middellandse Zee. Sinds de oprichting van B’Tselem in 1989 documenteren, onderzoeken en publiceren ze statistieken, getuigenissen, videobeelden, papers en rapporten over mensenrechtenschendingen. 

Tijdens deze bijeenkomst zullen de sprekers zich specifiek richten op de toename en impact van kolonistengeweld op de Westelijke Jordaanoever. Onderdeel van de lezing is ook een virtual reality presentatie gebaseerd op het videomateriaal dat B’Tselem heeft verzameld. Ook zal er natuurlijk ruimte zijn voor vragen.

Lunch wordt verzorgd.

De sprekers

 • Ahmed Ziada
  Inwoner van Madama Village, en vrijwilliger bij het cameradistributieproject van B’Tselem. Heeft aanvallen van kolonisten ervaren, inclusief aanvallen waarbij er samenwerking is met militairen. Hij is door het leger gearresteerd vanwege zijn deelname aan het project
 • Adel Alamer
  Inwoner van ‘Urif Village, en vrijwilliger bij het cameradistributieproject van B’Tselem. Heeft aanvallen van kolonisten ervaren, inclusief aanvallen waarbij er samenwerking is met militairen.
 • Sarit Michaeli
  Internationale belangenbehartiger voor B’tselem en maakt sinds oktober 2004  deel uit van het B’Tselem team. Voordat ze de internationale belangenbehartiger werd, was ze 12 jaar lang de woordvoerder van de organisatie. Voordat ze bij B’Tselem kwam, werkte ze veel op het gebied van journalistiek, grafisch ontwerp en vertaling. Daarnaast was ze actief in sociale veranderingsbewegingen, zowel in Israël als internationaal. Evenals het werken met de diplomatieke gemeenschap en internationale maatschappelijke organisaties.
 • Salma Deb’i
  B’Tselems veldonderzoeker in de regio Nablus

Meld je nu aan

Blijf op de hoogte van het werk van PAX.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.