Same shit

10 november 2016

Ook in het belegerde Oost-Aleppo volgen de mensen de Amerikaanse verkiezingen. Wat vinden zij van de overwinning van Trump?

Muhammad van de groep Kesh Malek uit Aleppo verwoordde het kort en bondig: “voor ons is het ‘dezelfde shit'” – ‘toevallig’ dezelfde woorden die de groep gebruikte in hun ‘same shit’- campagnes tegen zowel IS als Assad.

Op Facebook is een leuke clip met straatinterviews uit Aleppo (in Arabisch). In iets nettere bewoordingen zeggen de geïnterviewden min of meer hetzelfde: voor hun zal het niet zoveel uit gaan maken. Obama heeft geen einde gemaakt aan de belegering en Clinton of Trump zal dat ook niet gaan doen.

Mooi nieuws is wel dat er al een week niet is gebombardeerd door de Russen. Hun dreigement om onder de sluier van de Amerikaanse verkiezingen, als de wereld even de andere kant opkijkt, Aleppo tot as te bombarderen bleek loos. De bewoners kunnen hun ‘gewone’ leven even weer oppakken zonder bang te zijn voor bommen uit de lucht. Voorlopig nog wel tenminste.

Ondertussen wenst Yahia de mensen in Amerika veel sterkte, en hoopt op het beste voor Amerika en de wereld.

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!