Praat mee over de toekomst van Oekraïne

30 augustus 2022

Op vrijdagavond 16 september gaan in Den Haag verschillende Nederlandse en Oekraïense experts en politici in gesprek over de wederopbouw van Oekraïne. PAX organiseert, samen met GroenLinks en de Partij van de Arbeid, deze interactieve bijeenkomst om te praten over hoe Nederlandse solidariteit handen en voeten kan krijgen. Wat is de actuele oorlogssituatie? Welke behoeftes leven er nu? En welke lessen kunnen we trekken uit ervaringen van wederopbouw in andere landen? Ook jouw inzichten zijn welkom!

De avond wordt afgetrapt door voormalig minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders. Daarna zal onder andere Cinta Depondt (PAX-programmaleider Oekraïne) en verschillende Oekraïense politici een schets van de huidige situatie in Oekraïne geven. Hoe proberen burgers zich weer te richten op een toekomst na de oorlog? 

Na een muzikaal intermezzo is er ruimte voor pitches uit het publiek, onder leiding van Dion van den Berg, beleidsadviseur bij PAX. Hij zal vervolgens een tweede groep experts en politici, bestaande uit Europarlementariërs Tineke Strik (GroenLinks) en Thijs Reuten (PvdA) en PAX-directeur Programma’s Miriam Struyk, vragen om hun reacties.

Wil je aanwezig zijn op vrijdag 16 september om 19:00 en meepraten? Dat kan! Klik op onderstaande button en vul het formulier in. Let op: het aantal plekken is beperkt, dus meld je snel aan.

NU AANMELDEN

Programma

  • Opening door voormalig minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders
  • Gesprek tussen Serhii Kurykin en Tatiana Bedun (van bestuur Partija Zelenykh Ukrainy / PZU, Oekraïense Groenen), Cinta Depondt (PAX-programmaleider Oekraïne), Tony van der Togt (Clingendael-senioronderzoeker Rusland en Oost Europa), Galyna Krasovska (Oekraïens lid van de SND-Eurofractie) o.l.v. internationaal secretarissen Lenna Vromans (PvdA) en Gebke van Gaal (GroenLinks)
  • Muzikaal intermezzo door zangeres Maryana Golovchenko en jazz bassist Oleksandr Novakov.
  • Pitches uit het publiek, o.l.v. Dion van den Berg (PAX-beleidsadviseur)
  • Reacties op de pitches door Europarlementariërs Tineke Strik (GroenLinks) en Thijs Reuten (PvdA) en PAX-directeur Programma’s Miriam Stuyk, o.l.v. Dion van den Berg (PAX-beleidsadviseur)

Vragen?

Mail je vragen naar Faye Bovelander.

Aanmelden?

Gebruik onderstaande button.

NU AANMELDEN

Schrijf je in voor de nieuwsbrief