Positieve Verandering in de Westelijke Jordaanoever: ‘Bruggen slaan voor Democratie en Jongerenparticipatie’

Beeld: Dina Amin

10 januari 2024

Om betrokkenheid en geïnformeerde besluitvorming te ondersteunen, voeren PAX en het Palestijns Centrum voor Vrede en Democratie (PCPD) het project Youth Bridges for Democracy and Participation uit op de Westelijke Jordaanoever. Het initiatief moet zinvolle kansen te bieden aan lokale jongeren om bij te dragen aan hun gemeenschap, en zo empowerment en inclusiviteit te bevorderen. Door samen te werken met lokale autoriteiten zorgen ze voor meer inclusieve besluitvorming en creëren ze mogelijkheden voor jongeren en jonge vrouwen.

Youth Bridges for Democracy and Participation moet jonge mensen uitrusten met de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor effectieve deelname aan lokaal bestuur. Door training en veldbezoeken streven we ernaar de kloof tussen lokale autoriteiten en burgers – met name jongeren en jonge vrouwen – te overbruggen. Behalve theoretische kennis en praktische toepassing legt het project een basis voor actieve betrokkenheid.

Voices of Impact: Narratives of Transformation

Het hart van het initiatief wordt gevormd door de verhalen van mensen zoals Bilasan, Mohammad en Suna. Zij illustreren hoe het project heeft bijgedragen aan hun persoonlijke groei en betrokkenheid binnen hun gemeenschap, en ze laten de positieve impact van geïnformeerde en empowered jongeren zien.

De korte documentaire ” Voices of Impact: Narratives of Transformation” biedt een kijkje in de ervaringen van de deelnemende jonge Palestijnen. De film geeft een beeld van de uitdagingen en successen waarmee deze jongeren worden geconfronteerd, en toont het potentieel voor positieve verandering door geïnformeerde participatie.

De film is gemaakt door Dina Amin. Amin is een Palestijnse filmmaker en zangeres geboren in Jeruzalem. Ze studeerde af aan de Kingston University in Londen met een bachelor Filmmaking. Haar meest recente korte documentaire ‘Om Suliman’ won een prijs voor de beste documentaire op Inter-Rives door COPEAM en ASBU. De film is gemaakt tussen mei en september 2023.

Steun Toekomstige Leiders

PAX gelooft in het recht van gemeenschappen om hun eigen toekomst vorm te geven. Door activiteiten als Youth Bridges for Democracy and Participation dragen we bij aan het bevorderen van meer geëmancipeerde jongeren.

Jouw steun voor het werk van PAX stelt deze jonge individuen in staat een actieve rol te spelen in het vormgeven van hun gemeenschap Overweeg alsjeblieft een bijdrage aan ons werk.

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!