Organiseer met PAX het vredesblok tijdens de Women’s March 2023!

Beeld: Steven Snoep

30 november 2022

Ieder jaar rond Internationale Vrouwendag lopen duizenden mensen de Women’s March om aandacht te vragen voor vrouwenrechten. Aankomende editie doet PAX mee met een vredesblok. Daarmee willen we ons extra laten horen voor vrouwen in conflictgebieden en benadrukken dat gendergelijkheid nodig is voor vrede. Help jij mee om samen met ons het vredesblok te organiseren? Meld je hieronder aan!

Vrouwen en meisjes worden hard geraakt in conflict- en postconflictgebieden, onder andere door gendergerelateerd geweld. Daarnaast spelen ongelijke machtsverhoudingen en schadelijke gendernormen vaak een rol in conflict. Zo worden leiderschap en macht vaak geassocieerd met ‘mannelijkheid’. Mensen die niet in dat plaatje passen, zoals vrouwen, non-binaire of trans mensen, krijgen minder macht toebedeeld of worden helemaal buitenspel gezet. Het is voor deze mensen moeilijk, of soms zelfs onmogelijk, om in machtsposities terecht te komen. Dat vormt wereldwijd een groot obstakel in de strijd voor een gelijkwaardige democratie en vrede.

Tijdens de Women’s March laat PAX zich horen voor gendergelijkheid en vrede. Dat doen we door tijdens de mars een vredesblok te vormen. Iedereen mag zich aansluiten om samen met ons een duidelijke boodschap af te geven: vrede en gendergelijkheid gaan hand in hand. We hebben nog hulp nodig bij het organiseren van het vredesblok! Meld je aan via dit formulier als je mee wil helpen.

Heb je nog vragen? Stuur een e-mail naar: doemee@paxforpeace.nl

Blijf op de hoogte van het werk van PAX.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.