Inzoomen op digitale polarisatie in de MENA-regio

15 maart 2023

PAX en haar partners in het ‘Musawat’ programma nodigen je uit voor het openbare evenement ‘The online public space: Zooming in on digital polarization in the MENA region’ op vrijdag 31 maart 2023 in Utrecht. 

Digitale technologieën zijn een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. Hoewel digitalisering veel kansen biedt, heeft het ook geleid tot online discriminatie en toenemende digitale polarisatie. In de MENA-regio groeit polarisatie en online haatzaaien tegen gender, etniciteit en geloofsgroepen en dat bedreigt de Freedom of Religion and Belief (FoRB) in deze regio.

Tijdens het evenement ‘The online public space: Zooming in on Digital Polarization in the MENA region’ proberen we het internet als publieke ruimte, en de complexiteit van digitale rechten in de MENA-regio beter te begrijpen en bespreken we manieren om haatzaaien en polarisatie tegen te gaan. 

Het evenement wordt georganiseerd als onderdeel van het Musawat Project, een samenwerking tussen PAX en lokale partners in Irak, Libanon en Palestina. Het doel van het project is om jonge vrouwen en mannen te betrekken bij de aanpak van discriminatie op grond van religie en geloof,  zowel binnen sociale, juridische en politieke sferen als op sociale media. De paneldiscussie sluit af met een Q&A.

Het panel 

  • Munya Thaher – Media Coördinator van 7amleh: The Arab Center for the Advancement of social media, werkzaam in Palestina
  • Bahr Jasim – Social media expert bij Tech4Peace, een Iraakse NGO die vecht voor een vrije en veilige digitale omgeving in het Midden-Oosten 
  • Mira El Mawla – Build-Up in Libanon, een NGO die zich bezighoudt met digitale conflicten en polarisatie in de MENA-regio 

Details

  • Wanneer: Vrijdag 31 maart, 2023, van 16:00-18:00
  • WaarSocial Impact Factory in Utrecht (Vredenburg 40).

Het evenement wordt gehouden in het Engels en is gratis. Wel vragen we je om je van tevoren in te schrijven. Heb je verder nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Het Musawat project wordt ondersteund door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief