Het Palestina-Israël Verkiezingsdebat

16 november 2023

Op 22 november zijn er weer Tweede Kamerverkiezingen in Nederland. Met het escalerende geweld tussen Hamas en Israël, staat het Nederlandse beleid rond Israël en Palestina weer op de politieke agenda. De internationale gemeenschap, waaronder ook de Europese Unie én Europese regeringen, kunnen een belangrijke rol spelen in het doorbreken van de geweldspiraal en het voorkomen van meer burgerslachtoffers.  

Hoe kijken onze toekomstige politieke leiders hiernaar? Hoe kan deze uitzichtloze situatie weer perspectief krijgen? In het Palestina-Israël-verkiezingsdebat – georganiseerd door Amnesty International Nederland, Oxfam Novib, The Rights Forum, Save the Children en PAX – gingen we hierover met de politici in gesprek. We wilden weten hoe zij denken over de rol van Nederland bij een duurzame en rechtvaardige vrede.  

Aan het debat namen deel: Ruben Brekelmans (VVD), Kati Piri (GroenLinks-Pvda), Jan Paternotte (D66), Jasper van Dijk (SP), Anna Krijger (PvdD), Derk Boswijk (CDA), Marieke Koekkoek (Volt), Doğukan Ergin (DENK), en Yuval Gal (BIJ1). De moderatie was in handen van Shula Tas.

Je kunt het debat hieronder terugkijken.

Accepteer alsjeblieft marketing om video's en andere externe media te bekijken. Herlaad pagina na accepteren van de cookies.

Blijf op de hoogte van het werk van PAX.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.