Colombiawerk PAX krijgt belangrijke steun van Postcode Loterij

Beeld: Toekenning Postcode Loterij

28 februari 2019

PAX ondersteunt in Colombia de slachtoffers van de oorlog die in dat land heerste en krijgt daarvoor vanaf nu steun van de Postcode Loterij. Er komt ruim anderhalf miljoen euro vrij voor het project Waarheid en Gerechtigheid. “Deze toekenning is geweldig nieuws voor ons programma én de slachtoffers in Colombia”, stelt Sander Otten van PAX.

Het project van PAX draait om woorden én daden. Drie woorden: waarheid, gerechtigdheid en genoegdoening. Drie daden: Zoek uit wat er is gebeurd. Laat de daders verantwoording afleggen. Geef de slachtoffers compensatie.

‘Positieve blik’

Otten: “Samen met de slachtoffers gaan we hard aan de slag om ervoor te zorgen dat deze mensen eindelijk opheldering krijgen over het geweld dat hen is aangedaan. Zo zullen zij in staat zijn het verleden te verwerken en met een positieve blik richting de toekomst te kijken. We willen zo een bijdrage te leveren aan een duurzame vrede in Colombia. We zijn erg blij dat de Postcode Loterij dit belangrijke werk steunt.”

Dankzij deelnemers Postcode Loterij

De bekendmaking van de schenking aan PAX is gedaan in aanloop naar het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij op 4 maart. Dan maakt de Loterij bekend welk bedrag zij in totaal dankzij haar deelnemers aan goededoelenorganisaties kan schenken. Tenminste 40 procent van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. Vorig jaar was dit een totaalbedrag van ruim 357,5 miljoen euro voor een betere wereld.

Over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk. Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 2,9 miljoen huishoudens mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met tenminste 40 procent van hun lotprijs jaarlijks 103 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5,4 miljard euro aan mens en natuur geschonken.

Blijf op de hoogte van het werk van PAX.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.