Wat vinden Syriers (deel II)

13 september 2013

In de hele stroom aan opinies en berichten over Obama en Kerry’s  moves (meesterzet of stommiteit?) en het nieuwe elan van Ruslands diplomatie dreigt het probleem waar het eigenlijk over moet gaan: namelijk Syrië, naar de achtergrond te verdwijnen. Verleden week vroegen we Syriërs wat ze vonden van een mogelijke aanval door de VS, nu de vraag aan een Syriër*  over wat hij vindt van de aanval die niet doorgaat.

Kafr Anbel,13 september 2013
Kafr Anbel,13 september 2013

“Syriërs zijn gefrustreerd. Niet omdat de aanval niet doorgaat, maar vooral omdat de internationale gemeenschap de enorme tragedie die de Syriërs doormaken heeft teruggebracht tot het al dan niet gebruiken van chemische wapens door het regime. In feite heeft Assad een vrijbrief om door te gaan met het moorden. Zolang hij maar geen chemische wapens gebruikt: give us the weapons we don’t like & keep on using the ones we are ok with. Ik ben bang dat het regime dit helemaal zal uitbuiten. Ze zullen het weer weten te verkopen dat ze de druk van de VS hebben weerstaan en Obama hebben verslagen. De helden. Ze zullen nog bruter gaan optreden en alle internationale aandacht zal uitgaan naar het eindeloze gesteggel over het lokaliseren, overhandigen en vernietigen van de chemische wapens. Het is walgelijk”

* Per mail en Skype. Vanwege veiligheidsredenen anoniem. Hij verblijft wisselend in Turkije en het noorden van Syrië.

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!