Bellen met Idlib: ik heb ook weer eens normaal geslapen

11 september 2018

Dinsdag 11 september 2018

In Nederland besluit minister Blok om de Syrië-projecten te stoppen, onder andere vanwege de ophef over mogelijke steun aan extremistische groepen. In Saraqeb is Ahmed nog steeds bezig met het schilderwerk van het jongerencentrum.

“Hi Ahmed, hoe is het leven?”

“Goed. Dank je. Zo gaat dat. Als mensen vragen hoe het gaat dan zeggen we:  “goed, Ilhamdu l-llah (godzijdank)”. Maarre… ik ben dus nog steeds bezig met het schilderwerk. Het was toch iets meer werk dan we dachten. In de keuken hebben we opnieuw moeten stuken. Dat is nu klaar zodat we zo meteen kunnen verven. Je weet hoe dat gaat. We gaan dus iets later open, ik denk maandag.”

“Gisteren was het een fijne dag. M’n moeder kwam op bezoek en we hebben de hele dag samen met onze dochters Lara en Layan gespeeld. Dat hebben we lang niet gedaan.”

“Ik heb ook weer eens normaal geslapen. Toen we zaterdag dat bericht hoorden over chemische wapens, kon ik alleen maar denken aan hoe we met ons gezin met z’n allen op de motor zouden moeten vluchten. Het kan hoor. Ik stuur je een foto van m’n motor.”

“Ik ga weer verder, ik spreek je snel”

 

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!