Westelijke Balkan en de Europese Unie: integratie of isolatie?

Beeld: PAX

14 mei 2024

Aan de vooravond van de verkiezingen voor het Europees Parlement organiseren Comité Humanitair Ingrijpen, Stichting Nederlands Albanees Vriendschapverband en PAX in samenwerking met Nederlands Helsinki Comité, Free Press Unlimited en de Foundation Max van der Stoel een debat met Nederlandse kandidaten voor het Europees Parlement en vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld uit de landen van de Westelijke Balkan.

Centraal Staat de rol van Nederland in de Europese Unie (EU) i.v.m. met het toetredingsproces van de Westelijke Balkan (Albanië, Bosnië en Herzegovina, Kosovo, Montenegro, Noord-Macedonië en Servië).

  • Datum: Zondag 26 mei 2024
  • Locatie: Café de Keyzer, Kaiserstraat 2-4, 2311 GR Leiden
  • Tijd: 15.00 – 17.00 Inloop vanaf 14.30

Sprekers (onder voorbehoud):

Kandidaat Europarlementariërs Thijs Reuten (PvdA), Ingeborg ter Laak (CDA), Reinout van Malenstein (NSC), Jasper van Veen (D66), Alisha Muller (VVD) and Teun Janssen (Volt); Dion van den Berg (Pax), Ardian Lekaj (Nederlands-Albanese ondernemer), Amir Jatic (Nederlands-Bosnische ondernemer) en onze partners uit de Westelijke Balkan.

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!