PAX Magazine #1 lente 2021 

Logo
Logo
Logo
pax-magazine-lente-2021-cover800.png

PAX Magazine #1 lente 2021

21 maart 2021

2.67 MB

In de lente-editie van PAX Magazine onder meer:

Ook geweld in Congo verdient uitspraak strafhof

Een kopman van rebellenbeweging Lord's Resistance Army is veroordeeld door het Haagse Strafhof. Wat betekent dat voor zijn slachtoffers in Oeganda en Congo en wat doet PAX daar precies?

In actie tegen klimaatverandering

"De klimaatcrisis is een gigantisch probleem, voor ons allemaal. Er moet nú iets gebeuren en dat motiveert mij om me hier zo actief voor in te zetten." Lisanne Boersma en Hennie Sohl over waarom zij in actie komen voor het klimaat.

Excuses voor Srebrenica hard nodig

PAX'er Dion van den Berg over waarom excuses voor de nabestaanden en slachtoffers van de genocide in Srebrenica zo broodnodig zijn.

Gevlucht uit Syrië

Ahmed, vriend en partner van PAX, is gevlucht, van Syrië naar Oostenrijk. Hij had gehoopt dat het nooit zo ver zou komen. Hij kijkt terug op de revolutie en oorlog in zijn moederland.

Inclusiviteit vereist hard werk

Sarita Bajnath geeft tips over hoe het gesprek aan te gaan over lastige thema's als racisme en inclusiviteit. "Als je wordt gediscrimineerd, gebeurt dat niet één keer. In het systeem zit discriminatie ingebakken."

Download PAX Magazine of lees het magazine online. Je kunt je gratis abonneren op PAX Magazine. Vul daarvoor het formulier op deze pagina in.

Blijf op de hoogte van het werk van PAX. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Meer info