Nederland

Ook in Nederland werkt PAX aan vrede. Samen met lokale organisaties en bevlogen vrijwilligers werkt PAX aan een inclusieve en solidaire samenleving. Daarnaast betrekken we Nederlandse burgers via campagnes bij ons internationale werk in conflictgebieden.

3958_duif-622x311.jpg

PAX Duif

Vrede lijkt vaak ver weg en ongrijpbaar. PAX wil daar iets tegenover stellen en mensen in het zonnetje zetten die het verschil maken. Daarom reiken we de PAX Duif uit aan mensen die op grote of juist kleine schaal bijdragen aan verbinding of zich verzetten tegen verdeeldheid in de samenleving. Zo laten we zien hoe ook jij je in kunt zetten voor vrede.

Lees meer
Vredesweek College Tour. Foto Steven Snoep

Vredesweek

Sinds 1967 organiseert PAX ieder jaar in september de nationale Vredesweek. Samen met duizenden mensen in Nederland laten we zien dat het anders kan. Iedereen kan iets doen voor vrede!

Lees meer
Walk of Peace Nieuwegein. Foto © Lize Kraan

Walk of Peace

De Walk of Peace is een wandeling van en voor vrede. Een wandeling om te ervaren én te laten zien dat we, ondanks verschillen, toch met elkaar op kunnen lopen. Zo leer je je dorp of stad, én haar inwoners, door een nieuwe bril kennen!
Lees meer
Foto © Lize Kraan

Verhaal van mijn vlucht

Het project Verhaal van mijn vlucht geeft vluchtelingen uit Syrië een gezicht en draagt bij aan wederzijds begrip tussen Syrische en Nederlandse jongeren.

Lees meer
Nederland 2017 Ambassadeursdag AVV 20 mei c Lize Kraan RF  (78).jpg

Ambassades van Vrede

PAX werkt in Nederland samen met betrokken burgers aan een vreedzame en inclusieve samenleving. Voor PAX is het duidelijk dat echte maatschappelijke verandering alleen mogelijk is als mensen die zelf dragen. Het netwerk van lokale vredesgroepen, de PAX Ambassades van Vrede, zet zich in voor vrede en verbinding in de Nederlandse samenleving.
Lees meer

Blijf op de hoogte van het werk van PAX. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen