DR Congo

In DR Congo is vredesorganisatie PAX actief in Ituri en Haut Uele. Hier ondersteunen we lokale vredescomités, faciliteren we de dialoog tussen burgers, overheid en leger over veiligheidsproblemen, en doen we onderzoek naar relevante onderwerpen als grondstoffen, wapens en landconflicten.

Ook houden we ons bezig met het conflict om het Verzetsleger van de Heer, ook wel Lord’s Restistance Army (LRA) van Joseph Kony. Hij begon zijn terreur twintig jaar geleden in Noord-Oeganda, en heeft ondertussen zijn activiteiten verplaatst naar het grensgebied tussen DR Congo, Zuid-Soedan en de Centraal-Afrikaanse Republiek.

4129_01-foto-voor-boven-documentatie.jpg

Vertrouwen herstellen tussen overheid en burgers in DR Congo

PAX is een partner van het CISPE Consortium. Dit Consortium werkt aan het verbeteren van de stabiliteit in Oost-Congo door oorzaken van conflict aan te pakken en door het vertrouwen tussen overheid en burgers te herstellen.

Lees meer
Foto Cedric Gerbehaye

Aandacht voor masculiniteit in door LRA-geweld getroffen gemeenschappen

Tijdens de jaren van LRA-geweld in de Democratische Republiek Congo (DRC) hebben de gemeenschappen geleden onder grootschalige ontvoeringen van kinderen, verminkingen, moorden, verkrachtingen, plunderingen en vernielingen. Nu keren veel ex-LRA-leden terug naar hun families en gemeenschappen, maar de relatie tussen hen en de slachtoffers van het geweld is ongetwijfeld verstoord en de sociale cohesie en het vertrouwen is zwak.
Lees meer

Blijf op de hoogte van het werk van PAX. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen