5 de woonkamer

Welkom in de woonkamer.  Speel samen met andere mensen / kinderen het spel ‘zoek iemand die…….’ Het leukste is als er minimaal 20 deelnemers zijn. Zorg ervoor dat er voor iedereen een vel papier met uitspraken is en een pen. Laat alle deelnemers rondlopen met het formulier. Als men iemand gevonden heeft die aan een uitspraak voldoet, wordt de naam van die persoon in het vakje met de uitspraak geschreven. Wie heeft als eerste een naam staan bij alle uitspraken? 

Zoek iemand die…

….. vandaag een vriendelijk gebaar heeft gemaakt naar iemand anders……. een manier kan bedenken om ruzies op te lossen zonder geweld.…… een verhaal kan vertellen over een keer dat hij/zij vrede heeft ervaren.…….. een idee heeft om de wereld mooier te maken.…… kan uitleggen waarom vrede belangrijk is.
…… denkt dat kleine vriendelijke gebaren kunnen bijdragen aan vrede.……… kan uitleggen waarom respect belangrijk is voor vrede.…….. een keer heeft meegedaan aan een vredesmars of -bijeenkomst.…….. kan vertellen waarom het belangrijk is om naar anderen te luisteren ……… een lied kent over vrede en het kan zingen of delen.
…….. de naam weet van een belangrijke vredesstichter……. een keer mee heeft gedaan aan een vredes wandeling in de buurt……… een keer een boek heeft gelezen over het thema vrede………. die een uitspraak kent waar het woord vrede in voor komt…….. 10 woorden kan bedenken die beginnen met het woord vrede
…. vandaag iemand een compliment heeft gegeven…weleens een vriend heeft geholpen om een conflict op te lossen….. een vredes boodschap heeft geschreven of getekend.…. Zijn / haar vredesdroom kan vertellen…. vrienden heeft uit een andere land / cultuur

Als je het spel gespeeld hebt mag je naar de kamer die je nog niet gezien hebt.

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!