Stop bloedkolen

Met de campagne Stop Bloedkolen zet PAX zich in voor de tienduizenden slachtoffers van het paramilitair geweld in de Colombiaanse mijnbouwregio Cesar. De vredesorganisatie staat deze slachtoffers bij in hun zoektocht naar waarheid en verzoening, en wil dat de mijnbouwbedrijven in Cesar hun verantwoordelijkheid nemen voor wat deze mensen hebben meegemaakt.

De campagne

De slachtoffers hebben nooit erkenning gekregen voor wat hen is aangedaan. PAX vindt dit onacceptabel en spant zich in voor waarheidsvinding en verzoening. Een sleutelrol daarbij is weggelegd voor de energiebedrijven Vattenfall, RWE, Uniper en Engie. Deze bedrijven kopen steenkool van Drummond en Prodeco voor het opwekken van elektriciteit die zij leveren aan consumenten. Deze energiebedrijven weten van de grootschalige mensenrechtenschendingen en de link met hun kolenleveranciers maar behoren nog altijd tot de grootste afnemers van deze bloedkolen. Pogingen om de mijnbouwbedrijven aan te sporen zich in te zetten voor genoegdoening hebben nog een enkel resultaat gehad.

Volgens PAX is er nog maar één oplossing: inkoop van steenkool afhankelijk maken van de start van een genoegdoeningsdialoog tussen mijnbouwbedrijven en slachtofferorganisaties.

Lees meer over de campagne Stop Bloedkolen.

Verhalen van slachtoffers

Met de campagne Stop Bloedkolen zet PAX zich in voor de tienduizenden slachtoffers van het paramilitair geweld in de Colombiaanse mijnbouwregio Cesar. De vredesorganisatie staat deze slachtoffers bij in hun zoektocht naar waarheid en verzoening, en wil dat de mijnbouwbedrijven in Cesar hun verantwoordelijkheid nemen voor wat deze mensen hebben meegemaakt. Lees hier de verhalen van 

Video's

Weet jij wat bloedkolen zijn?

Bekijk deze video op YouTube

Maira on Tour: Nuon

Bekijk deze video op YouTube.

Blood Coal to go

Bekijk deze video op YouTube.

Marianne Moor sobre Minería del carbón responsable y sostenible en Colombia

Bekijk deze video op YouTube.

Glencore in Kolumbien: Blutiger Boden

Bekijk de video op www.srf.ch.

Böse Mine - gutes Geld Das schmutzige Geschäft mit der Kohle

Bekijk deze video op YouTube.

El Legado de la Drummond en Colombia

Bekijk deze video op YouTube.

Blijf op de hoogte van het werk van PAX. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen