Doneren met belastingvoordeel 

Logo
Logo
Logo

Wilt u het vredeswerk van PAX steunen, maar dan wel met maximaal belastingvoordeel? Kies er dan voor om uw donaties vast te leggen in een Overeenkomst Periodieke Gift voor een periode van vijf jaar of langer. Dan is uw gift bijna altijd voor 100 % aftrekbaar.

De fiscus betaalt zo mee aan uw bijdrage aan het Vredeswerk van PAX. Met de schenkingscalculator berekent u uw vredesvoordeel.

Hoe werkt het?

In een overeenkomst periodieke gift legt u voor minimaal vijf jaar uw bijdrage aan vrede vast. Daarmee kan PAX haar vredeswerk op de lange termijn plannen en (financiële) zekerheid bieden aan onze partners in conflictgebieden. En u kunt meer geven omdat de fiscus meebetaalt.
Heeft u besloten uw gift vast te leggen voor langere tijd, dan kunt u het formulier voor de overeenkomst periodieke gift downloaden, printen en invullen. Na ondertekening voegt u een kopie van uw identiteitsbewijs toe en stuurt het op naar het kantoor van PAX. De adresgegevens staan vermeld op het formulier. Ontvangt u het formulier voor de overeenkomst periodieke gift liever thuis? Dat kan. U kunt bellen met Marlou van Campen op 06 48 98 14 91 of mailen naar vancampen(javascript needed for readable email)paxforpeace.nl.

Meer informatie

Heeft u vragen over het vastleggen van uw schenking in een overeenkomst periodieke gift of in een notariële akte? Bel dan Marlou van Campen op 06 48 98 14 91 of mail naar vancampen(javascript needed for readable email)paxforpeace.nl.

De verschillende belastingalmanakken geven uitgebreidere informatie over de fiscale voordelen. De Notaristelefoon, op werkdagen van 09.00 tot 14.00 uur: 0900 346 93 93 (€ 0,80 ct./p.m.) kan u alles vertellen over aktes en aanverwante zaken. In geval van twijfel raadpleegt u uw belastingadviseur. Hij kent uw persoonlijke situatie.

Hieronder vindt u een voorbeeldberekening en ziet u hoe de fiscus meebetaalt aan uw schenking:

 Gewone giftPeriodieke gift

Uw jaarlijkse netto bijdrage aan PAX

€ 100€ 58

Teruggave belasting

€ 0€ 42

PAX ontvangt

€ 100€ 100

* Dit voorbeeld gaat uit van een tarief inkomstenbelasting van 42 procent; de belastingteruggave is afhankelijk van uw belastingtarief.

Download hier de Overeenkomst Periodieke gift in geld.

Contact

Heeft u vragen over het vastleggen van uw schenking in een overeenkomst periodieke gift of in een notariële akte? Bel dan Marlou van Campen op 06 4898 1491 of mail naar vancampen@paxforpeace.nl.

Blijf op de hoogte van het werk van PAX. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Meer info