PAX Magazine #2 zomer 2021

In de zomereditie van PAX Magazine onder meer:

Vredesweek 2021

Het thema van de Vredesweek 2021 is inclusief samenleven. Iedereen kent wel het gevoel er even niet bij te horen en te worden uitgesloten. Er is pas sprake van vrede als er recht wordt gedaan aan iedereen.

Lundin

In Zuid-Soedan zijn rond de eeuwwisseling duizenden mensen vermoord en tienduizenden mensen van hun land verdreven voor oliewinning. Het Openbaar Ministerie van Zweden maakt zich op om grootaandeelhouder Ian H. Lundin en de voormalige CEO Alex Schneiter aan te klagen voor medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. PAX bracht de zaak in 2010 aan het rollen en zet zich nu in voor het recht van slachtoffers op genoegdoening en herstel.

Afscheid Puco Danilovic

Puco Danilovic heeft twee levens gehad. Eén in voormalig Joegoslavië en één in Nederland, als projectleider Westelijke Balkan bij PAX. Nu gaat hij met pensioen. “Ik ben blij dat ik door mijn werk bij PAX een klein beetje heb kunnen bijdragen aan verbroedering en verzoening.

Protesten in Colombia

Demonstranten in Colombia staand op tegen belastingverhogingen, de politie treedt er gewelddadig tegen op. Resultaat: tientallen dode burgers, willekeurige arrestaties en verdwijningen. En ook: nog minder vertrouwen in de conservatieve regering, die het vredesakkoord slecht uitvoert.

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!