Open brief aan minister Koenders

Twee weken voor de start van onderhandelingen over een verbod op kernwapens ontving Minister Koenders een open brief met aanbevelingen over de Nederlandse rol tijdens deze historische VN-bijeenkomst. De brief is geschreven door een brede coalitie van maatschappelijk organisaties en instanties.

Via deze brief vraagt PAX samen met diverse (inter)nationale maatschappelijke organisaties en instanties de Nederlandse regering om tijdens de VN-onderhandelingen in New York met zoveel mogelijk andere landen te komen tot een alomvattend en zo helder mogelijk geformuleerd verbod op kernwapens. De brief is ondertekend door een unieke coalitie van (inter)nationale maatschappelijke organisaties en instanties, van levensbeschouwelijk tot medisch-humanitair, van juridisch tot bancair, van burgemeesters tot vredesbeweging, allen vanuit het besef dat zich bij de VN een historische kans voordoet voor Nederland om bij te dragen aan een verbod op kernwapens  – ter bescherming van de mensheid.

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!